Jump to content
IGNORED

Woda strona pasażera!

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Od jakiegoś czasu zbiera mi się woda strona pasażera przód myślałem że to może kratka w komorze silnika na dodatkowy filtr uszczelniłem nadal leciało potem wyczyściłem podszybie x2 (gumki wywaliłem) oprócz tego przy sterowniku tego jeszcze nie ruszałem, przyszła pora na panoramę węże był lekko poluzowane i były zacieki na panoramie z prawej strony wszystkie 4 odpływy uszczelnione taśma samowulkanizująca.

i wczoraj popadło i znowu woda.

Kapie za schowkiem a zaczyna to się z prawej strony przy jakimś przejściu z komory(chyba) do wnętrza tutaj mam krótki filmik i foto co to za miejsce i jak się do niego najlepiej dostać jak to uszczelnić?

Ktoś może to przerabiał? demontować schowek ? czy od strony błotnika się za to zabrać?

Screenshot_2023-08-23-11-01-39-852_com.miui.gallery.jpg

Edited by Necroz
Posted (edited)

Powodów może być kilka. U mnie woda lała się do tunelu środkowego a później przy skręcaniu w lewo ciurkiem zza schowka, okazało się że rurka od skraplacza klimatyzacji nie dość że się urwała to jeszcze była przytkana, mechanik ogarnął :D może to jest powodem zbierania się jej u Ciebie.

Edited by AIDS
Posted (edited)

Rozebrałem jeszcze raz panoramę i nie wiem czy to rama od podsufitki ma tak chodzić ? Możliwe że przez to się przelewa ?

Edited by Necroz
Posted

Lałem wodą w dużej ilości w prowadnice  przelewa się między i kapie.

Z drugiej strony jest w miarę ok jest to jakaś masa klejąca która chyba zabezpieczenia przed wodą 🤔 ale nie mam jej jakoś dużo tam.

IMG_20230826_113343.jpg

IMG_20230826_113441.jpg

IMG_20230826_113213.jpg

Posted

Masz dach do wymiany.

Dach składa się z dwóch różnych elementów, który jest fabrycznie łączony/sklejony w miejscu pokazanym na zdjęciu. Z czasem miejsce klejenia pęka i do wewnątrz dostaje się tamtędy woda.

Ktoś próbował to u Ciebie już czymś uszczelnić ale aby pozbyć się problemu, musisz wymienić całą kasetę panoramy.

Posted

Ktoś może się orientuje czy panoramy z a4b9 pasują do a4b8?

Posted

Nie pasują.

Posted

Musisz kupić nową po VINie a nie używkę.

Posted

Ktoś może się orientuje ile kosztuje nowa panorama ? 

WAUZZZ8KXBA034562

Nie wiem czy to ten nr 8k9877041 d 5l9

Screenshot_2023-08-29-09-18-00-047_com.miui.gallery.jpg

Posted

Sama kaseta (bez szyb) kosztuje 6149 zł.

Nr części jeżeli się nie mylę 8K9877049 B (należy zweryfikować po VINie dla 100% pewności).

Screenshot (107).png

• Thanks 1
  • wow 1
Posted

Dziękuję za informację 👍

Posted

Witam. Orientuję się ktoś gdzie mogę dostać nowe Linke do dach panoramicznego.?? 

Na tych znanych polskich portalach nie znalazłem ani jednej sztuki. Dziękuję za odpowiedz

Posted

A co to ma wspólnego z tym tematem?

Mamy od tego dział części, tam zadajemy takie pytania.

Posted

Nie wiedziałem gdzie mam napisać. A skoro tu jest temat o panoramicznych dachach to sądze że ktoś pomoże. Bo cały dywan od strony pasażera mam mokry a nie mogę otworzyć dachu żeby wyczyścić wannę od spływu wody. 

Posted
3 minuty temu, Mateusz 2023 napisał(a):

Nie wiedziałem gdzie mam napisać.

Nie tutaj.

Posted

To może pod powiesz gdzie mogę otrzymać jakaś pomoc