Jump to content
IGNORED

Nierówna praca silnika 2.0TFSI w A4 B8

Recommended Posts

Posted

Witam, pare dni temu przy odpalaniu samochodu rano przed wyjazdem do pracy odpalił ale zaczął dziwnie podrygać i skakać silnik, dużo mocniej niż zawsze bo wiadomo te silniki jak to mówią są nerwowe itd nie wiem nie jestem mechanikiem. Wracając odpaliłem samochód, zszedł z dogrzewania itd na obroty 850. Na jałowym drgania czuć siedząc w środku, wrzucając D od razu zaczyna coraz bardziej bujać czuć to mocniej, przy R to zaczyna już mega mocno szarpać i czasem zdarzy sie że coś zagrzechocze jakoś dziwnie z pod maski. Nie mam komputera itd wiec na razie nic nie sprawdzę, mechanik dopiero za tydzien poltorej wezmie auto. A no i raz przy odpaleniu na zimnym samochód sie odpalil wskoczyl na 1100 rpm i nagle dostal taki uskok na 1000 rpm ale chwile pozniej wrocil znow na 1100 rpm. Z wydechu słychać nierówną pracę silnika takie pyrkanie jak to mogę ująć po swojemu, dźwięk nie jest tak prawie jednostajny jak zawsze tylko tak sobie pyrka. Za każdą uwagę itd z góry dziękuje.

Posted

Mialem podobnie. Wymiana czujnika polozenia walka rozrzadu i walu korbowego, rozwiazalo moj problem.

07L 905 163 C — AUDI / SEAT / SKODA / VW Camshaft sensor

06H 906 433 — AUDI / SEAT / SKODA / VWCrankshaft sensor