AndrzejK. Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 Cześć, myślę nad zakupem zestawu czujnika do pomiaru bicia piast i/lub tarcz co prawda do okazjonalnego użycia, ale że jest kilka aut "pod opieką" to pewnie byłby pomocny😊 Jak sądzicie czy takie cudo jak przykładowo w poniższym linku będzie dawać radę i będzie w miarę dokładne czy niekoniecznie? A może macie jakieś sprawdzone dobre jakościowo zestawy, które używacie i możecie polecić? Ważne też, aby magnes spełniał swoją rolę nie tylko z nazwy, ale był stabilny przy zamontowaniu do amortyzatora. Dzięki za sugestie. A tu przykładowy zestaw, który ma nie najgorsze opinie: allegro.pl ALLEGRO.PL
Lukasz_mk2 Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 Mam identyczny czujnik, ogólnie daje radę. W prawdzie użyłem go tylko raz (a mam go ponad rok), ale wszyscy mechanicy dookoła chcieli 100zł za sprawdzenie tarcz, więc odrazy się zwrócił. Napewno nie jest to profesjonalny sprzęt, ale u siebie udało mi się wyeliminować trzęsienie kierownicy przy hamowaniu - przeoczyłem tarcze, bo miałem je w miarę nowe i do tej pory jest spokój.
AndrzejK. Posted September 12, 2023 Author Posted September 12, 2023 Dzięki za opinię. Czyli do okazjonalnego użycia daje radę i o to mi chodziło.
Recommended Posts