Opublikowano 19 Września 20232 l Będę na dniach poprawiał odpryski, wymieniał błotnik w A6 C6. Przy okazji chciałem zabezpieczyć progi za błotnikami i nadkolami i inne niewidoczne przestrzenie przed rdzą. Co polecacie do tego? Spodziewam się zastać pomiędzy błotnikami a progami lakier w nieciekawym stanie, wszak sól i cały gnój z ulicy zbiera się właśnie tam za nadkolem. Chciałem to oczyścić z ewentualnej rdzy, luźnego lakieru itp, na to FORCH L237, podkład reaktywny lub epoksydowy. I co na to? Kiedyś używałem Bolla do konserwacji podwozia, ale może macie do polecenia coś lepszego? Ewentualnie coś byście poprawili w tym co napisałem?
Opublikowano 19 Września 20232 l FORCH L237 używałem ostatnio przy zabezpieczaniu progu, na to dałem novola protect 360 i Cobra zabarwiona, te czarne konserwacje do mnie jakoś nie przemawiają, w większości przypadków więcej maskują niż chronią. Kiedyś używałem noxudola do podwozi, nie zasycha jak 90% baranków dzięki czemu nie pęka, ale wrazie późniejszych poprawek kiepsko się to czyści.
Opublikowano 19 Września 20232 l Autor Po Cobra lub Noxudol można malować kolorem? Wiem, że do Cobry można kolor dodać, ale akurat został mi kolor w sprayu tylko i nie wiem czy jest sens dokupić w mieszalni lakier.
Opublikowano 19 Września 20232 l Rozwiązanie Konserwacja podwozia. Środek do konserwacji podwozia Noxudol 1600 WWW.NOXUDOL.PL Noxudol 1600 występuje w formie pasty gumowo bitumicznej. Idealnie nadaje się do wykonania konserwacji podwozia samochodu oraz zabezpieczeń wokół samochodowych nadkoli. To jest jak amelinium tego nie pomalujesz? https://novol.com/cobra/karty/tech/PL_TDS_COBRA.pdf Cobre można można polakierować, zabezpieczałem nią błotnik od środka i rant o zewnątrz, żeby nie było wielkiej różnicy kolorów potraktowałem rant sprajem pod kolor samochodu i trzyma się jak narazie, z tym że malowałem mokro w mokro.