Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czym zabezpieczyć niewidoczne miejsca nadwozia w A6 C6 przed rdzą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będę na dniach poprawiał odpryski, wymieniał błotnik w A6 C6. Przy okazji chciałem zabezpieczyć progi za błotnikami i nadkolami i inne niewidoczne przestrzenie przed rdzą. Co polecacie do tego?

Spodziewam się zastać pomiędzy błotnikami a progami lakier w nieciekawym stanie, wszak sól i cały gnój z ulicy zbiera się właśnie tam za nadkolem. 

Chciałem to oczyścić z ewentualnej rdzy, luźnego lakieru itp, na to FORCH L237, podkład reaktywny lub epoksydowy. I co na to? Kiedyś używałem Bolla do konserwacji podwozia, ale może macie do polecenia coś lepszego? 

Ewentualnie coś byście poprawili w tym co napisałem?

Rozwiązane przez tass

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

FORCH L237 używałem ostatnio przy zabezpieczaniu progu, na to dałem novola protect 360 i Cobra zabarwiona, te czarne konserwacje do mnie jakoś nie przemawiają, w większości przypadków więcej maskują niż chronią. Kiedyś używałem noxudola do podwozi, nie zasycha jak 90% baranków dzięki czemu nie pęka, ale wrazie późniejszych poprawek kiepsko się to czyści.

Opublikowano
  • Autor

Po Cobra lub Noxudol można malować kolorem? 

Wiem, że do Cobry można kolor dodać, ale akurat został mi kolor w sprayu tylko i nie wiem czy jest sens dokupić w mieszalni lakier.

Opublikowano
  • Rozwiązanie
WWW.NOXUDOL.PL

Noxudol 1600 występuje w formie pasty gumowo bitumicznej. Idealnie nadaje się do wykonania konserwacji podwozia samochodu oraz zabezpieczeń wokół samochodowych nadkoli.

To jest jak amelinium tego nie pomalujesz?

https://novol.com/cobra/karty/tech/PL_TDS_COBRA.pdf

Cobre można można polakierować, zabezpieczałem nią błotnik od środka i rant o zewnątrz, żeby nie było wielkiej różnicy kolorów potraktowałem rant sprajem pod kolor samochodu i trzyma się jak narazie, z tym że malowałem mokro w mokro.