Moon_11 Opublikowano 20 Września 2023 Opublikowano 20 Września 2023 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie . Byłem zmuszony do kupna czegoś taniego. Ponieważ w Golfie silnik już padł i poszedł na części. A to przed wami Skoda Fabia 1. Wrzucę VIN może ktoś mi rozkoduję fajnie by było TMBJJ46Y664647767 2006 Rok. 1.4 TDI [BNM] - 70Km Przebieg :387000Km Skrzynia 5 Biegowa Manual [JQM] Autko mam już parę miesięcy. Przechodząc do wyposażenia. Raczej Golas niestety Korbotronic. Brak Klimy tego mi najbardziej brakuje Kierownica z Fabii 2. Przełącznik świateł nie wiem z jakiego modelu Ale na pewno nie z Fabii 1. Fotele Standardowe. Z Tyłu brakuje głośników. Nawet nie ma fabrycznych otworów. Podgrzewana Tylna Szyba. ABS Radio Dotykowe Vordon. Nawet spoko gra Lusterka Ręcznie ustawiane. Bardzo mnie zdziwiło jak właściciel mi pokazał że ta Skoda ma fabryczne Blokowanie Skrzyni Ręcznej. I jest do tego kluczyk aby odblokować skrzynię Wow 😜 Tak się prezentuje Fabian. Edytowane 20 Września 2023 przez Moon_11 Zapomniałem o wyposażeniu ;)
Moon_11 Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 Olej Wymieniony przy 386000. Mobil 10W40
Moon_11 Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 Kupiłem opony używane zimowe na jeden sezon. Powinny dać radę Nokianki.
Moon_11 Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 Jest jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Między innymi Tapicerka Bagażnika. Ale na razie nie zakładam ponieważ zamek od bagażnika muszę zrobić
Moon_11 Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 (edytowane) A Teraz co było robione u Mechanika. Wymieniony Olej tak jak powyżej. Rozrząd zrobiony przy 386000. Czyszczenie EGR. Wymiana tylnej sprężyny bo już pękła. Wymiana Bębnów bo już były zardzewiałe. Wymiana Szczęk Hamulcowych dostałem w zestawie z autem . Jak auto kupiłem miało zamiast filtru powietrza Filtr Stożkowy ale go wywaliłem. 😜 Podobno to jest zabójca dla TDI tak mi gadał mechanik. A no i Lampy zostały wypolerowane. Były tak zmatowiałe że nic praktycznie w nocy nie widziałem. Masakra . Rzeczy które Jeszcze są do zrobienia. To między innymi. Poduszka Silnika. Wahacz do wymiany. No i Rudzielca trzeba ogarnąć bo grasuje w okolicy klapy bagażnika oraz w Progach. no i zamek od bagażnika. i Grill czarny ze znaczkiem bo poprzedni nie był dobrze zamontowany i na Autostradzie odleciał. A po wymianie opon zbieżność do zrobienia bo powyżej 100km/h są drgania. I ściąga na prawą stronę kierownicę jak dodaje gazu. Wszystko się zrobi w swoim czasie na spokojnie. Na razie fabian ma wozić d*pę i tyle 😜 Edytowane 20 Września 2023 przez Moon_11 Zapomniałem o Grillu.
Moon_11 Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 1 Głośnik z prawej strony nie grał. Z Lewej charczał. Kupiłem używane od Golfa 4 za 60 Złotych za Prawy i Lewy. Wymieniłem i od razu Lepiej Grają.
qruku Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 W dniu 20.09.2023 o 15:15, Moon_11 napisał(a): Kupiłem opony używane zimowe na jeden sezon. Powinny dać radę Nokianki. Kupiłeś czy znalazłeś pod śmietnikiem? Wiesz ile one mają lat ? Nie wiele im do pełnoletności brakuje
Moon_11 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2023 W dniu 20.10.2023 o 23:04, qruku napisał(a): Kupiłeś czy znalazłeś pod śmietnikiem? Wiesz ile one mają lat ? Nie wiele im do pełnoletności brakuje Używane za 150 Złotych. Nie ma czego oczekiwać. Dają radę na śniegu.
Rekomendowane odpowiedzi