Opublikowano 16 Listopada 20232 l Witam. Przy porannym odpaleniu auta, szczególnie po chłodnej nocy wyświetla się błąd TPMS i po sekundzie znika. Latem gdy jest ciepło nie mam z tym problemu. Przy skanowaniu wychodzi błąd ABS 03543 Czy ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem.
Opublikowano 16 Listopada 20232 l Autor 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Napompuj koła, zapisz nową wartoŝć. Zrobiłem tak na początku i problem codziennie rano się powtarza a ciśnienie w oponach jest ok.
Opublikowano 16 Listopada 20232 l Podłącz pod narzędzie diagnostyczne i wykonaj pełny auto-scan, następnie go tu wrzuć.
Opublikowano 21 Listopada 20232 l Autor Dziś rano ponownie pojawił się ten komunikat lecz nie zapisał błędu w sterowniku. Zauważyłem też, że rano wskaźnik naładowania akumulatora ma tylko 3 kreski i czy nie ma to nic ze sobą wspólnego ? VID_20231120_200723.mp4
Opublikowano 22 Listopada 20232 l Oryginalny czy klon? Jaka wersja? Musi być w sterowniku błą z tym komunikatem. Jak się pojawi następnym razem wykonaj pełny auto-scan i go tu wrzuć.
Opublikowano 24 Listopada 20232 l Autor W dniu 22.11.2023 o 10:35, Muskel1 napisał(a): Oryginalny czy klon? Jaka wersja? Musi być w sterowniku błą z tym komunikatem. Jak się pojawi następnym razem wykonaj pełny auto-scan i go tu wrzuć. Znalazłem w archiwum
Opublikowano 28 Grudnia 202528 Gru Autor Rozwiązanie Problem rozwiązany. Przyczyną jest zbyt niskie napięcie akumulatora przy rozruchy w zimnym okresie, który waha się u mnie w granicach 10,5/10,7V co przy tej wartości wywala błąd czujnika ABS, po chwili gdy alternator doładuje baterię problem znika. Jedno jest pewne, baterię mam do wymiany. Jeśli ktoś ma podobny problem należ sprawdzić napięcie przed rozruchem.