Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stały błąd 00604 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z błędem ze zdjęcia, nie daje się usunąć, nie pomaga adaptacja, podmieniałem silniczki na inne (kupiłem kiedyś komplet z b7), próbowałem z potencjometrami z ali i nic. Obserwowałem ze zdjętym schowkiem pracę klapy i przy adaptacji normalnie się zamyka i otwiera. Klimatronik mam z b7 już dłuższy czas i po jego montażu miałem 0 błędów. Czy ten silniczek odpowiedzialny jest też za klapy przy filtrze powietrza? Może tam coś się przycina? Nie mam już pomysłu i liczę na Waszą podpowiedź.

20231004_190631.thumb.jpg.d7fe9516156ea6292d5ab590f1b1c0a5.jpg

Rozwiązane przez sahipp

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Opublikowano
  • Rozwiązanie

nie wiem o którym silniczku dokładnie mowa.... ale interesowałem się potencjalnie tym tematem i wyczytałem że ,,podobno,, z tą podmiana potencjometrów jest ok i wszystko pięknie ładnie  z wyjątkiem silniczka z ,,kółkiem,, - tam rzekomo podmiana potencjometru zamiennika nie zadziała bo jest niby inny zakres....    ----nie wiem czy to pewna informacja, ale parę razy już i to w oczy wpadło....

Opublikowano
  • Autor

Teraz siedzi potencjometr jak i cały silniczek z nagrzewnicy z b7 ale nie mam pewności czy to ten odpowiedni czy jakiś inny i włożyłem w niego plastikowe kółko. Po zdjęciu filtra kabinowego te klapki chodzą normalnie a błąd wisi dalej, nastawy podstawowe też nie pomagają. Może szukać winy w samym klimatroniku?

Opublikowano

może tak być że klimatronik, ale przedtem upewnij sie że masz wszystko dobrze poskładane... na YT jest pełno filmików jak poprawnie złożyć silniczek z potencjometrem. tam też można zrobić pomyłkę.... no i jak wspomniałem (ale tego pewny nie jestem) zamienne potencjometry nie sprawdzają się w przypadku silniczka z kółkiem - podobno...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.11.2023 o 10:56, sahipp napisał(a):

nie wiem o którym silniczku dokładnie mowa.... ale interesowałem się potencjalnie tym tematem i wyczytałem że ,,podobno,, z tą podmiana potencjometrów jest ok i wszystko pięknie ładnie  z wyjątkiem silniczka z ,,kółkiem,, - tam rzekomo podmiana potencjometru zamiennika nie zadziała bo jest niby inny zakres....    ----nie wiem czy to pewna informacja, ale parę razy już i to w oczy wpadło....

I to był strzał w 10, sprawdziłem chyba wszystkie moje silniczki i potencjometry jakie miałem, nawet podmieniłem klimatronik i błąd nie znikał, zakupiłem na portalu aukcyjnym odpowiedni silniczek z exeo, dla pewności przesmarowałem go w środku i po basic setings błąd zniknął. Myślę że warto tę informację przypiąć w temacie o zacinających się silniczkach.

Opublikowano
Godzinę temu, bazz2 napisał(a):

I to był strzał w 10, sprawdziłem chyba wszystkie moje silniczki i potencjometry jakie miałem, nawet podmieniłem klimatronik i błąd nie znikał, zakupiłem na portalu aukcyjnym odpowiedni silniczek z exeo, dla pewności przesmarowałem go w środku i po basic setings błąd zniknął. Myślę że warto tę informację przypiąć w temacie o zacinających się silniczkach.

ja przez przypadek na tę informację trafiłem.... w skrócie: podmiana potencjometrów w silniczkach wszystkich działa pięknie, z wyjątkiem tego z kółkiem.... - tam jest inny zakres pracy potencjometra dla tego to nie działa w tym konkretnym silniczku...  Fajnie że udało się rozwiązać Tobie problem.

Edytowane przez sahipp