Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem bi ksenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o wyjaśnienie czy w lampie bi ksenon  płytka z diodami led jest wymienna.. co parę dni wyrzuca błąd nie działającego światła do jazdy dziennej DRl/postojowe. Na początku nie było tego widać, dzisiaj faktycznie prawy pasek nie świecił ale przy zmianie z auto na mijania pasek ten świecił całkowicie normalnie ci dziwne ?.

Drugie pytanie czy modul świateł przod w tym przypadku jeżeli z tyłu mam dynamic led jest 1 ten sam bo ten sam problem  mam z przerywaniem tylnego Leda w bagażniku. Z góry dziękuję za odpowiedź i wytłumaczenie.

Opublikowano
18 minut temu, kordil napisał(a):

Drugie pytanie czy modul świateł przod w tym przypadku jeżeli z tyłu mam dynamic led jest 1 ten sam bo ten sam problem  mam z przerywaniem tylnego Leda w bagażniku.

Nie ma przy tylnych lampach modułów, gdyż steruje nimi moduł komfortu w bagażniku. Skoro masz z tyłu światła ledowe, to ktoś je dołożył, bo oryginalnie przy przednich lampach xenonowych były z tyłu zwykłe lampy na żarówki. Być może w dołożonych wtyczkach/adapterach czy w samej instalacji tylnych lamp jest problem po dołożeniu.

22 minut temu, kordil napisał(a):

Witam proszę o wyjaśnienie czy w lampie bi ksenon  płytka z diodami led jest wymienna..

Nie jest wymienialna w sensie otwierasz maskę, odtykasz dekielek i wymieniasz. Aby ją wymienić należy rozkleić lampę.
Być może jest to wina modułu przy lampie a nie samej lampy.
Podłącz auto pod komputer diagnostyczny i sczytaj błędy. Powinno tam być zapisane w czym problem. Bez tego ciężko postawić diagnozę.