kordil Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Witam Po umyciu lampy dostała się woda i kierunkowskaz nie świecił w lampie bagaznika. Postanowiłem wyjąć lampę i usunąć wodę, o ile led przez chwilę działał po podłączeniu padła już cała lampa led, kierunkowskaz delikatnie swieci.. Udostępniam błąd, który się teraz zaczął pojawiac.( 2 błąd miałem jakis czas) Jest to błąd od samej lampy, czy wtyczkę mogłem uszkodzić w ten sposób ?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Sa to lampy dokładane z halogenow.
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Te błędy nie mają nic wspólnego z tylną lampą. Podepnij auto pod urządzenie diagnostyczne a nie zabawkę i wrzuć protokół diagnozy.
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego I dla jasności nie ma czegoś takiego jak tylne lampy matrix. Matrix to funkcja "wycinania" pojazdów i dotyczy przednich lamp. 1
kordil Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego Niestety wrzuciłem błąd z urządzenia, które posiadam i który wyskoczył po zaprzestaniu działania. Opis jednoznaczanie mówi o lampie prawy tyl. Ok podjadę do mechanika żeby zczytal błędy czymś innym.
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Po pierwsze diagnoza i zasilanie tylnych lamp znajduje się w sterowniku komfortu (46) a nie w sterowniku BCM1 (09). Po drugie błąd w sterowniku BCM1 (09), który masz w tym sterowniku zapisany, dotyczy prawej przedniej lampy światła do jazdy dziennej i postojowej (to ten sam pasek LED). Po trzecie zalana lampa nadaje się do wymiany.
kordil Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego Faktycznie, teraz zauważyłem że z przodu z prawej strony swiatlo do jazdy dziennej led przerywa, nie pali.. możliwe w takim wypadku że to nie kwestia lampy tylko sterownika BCM1. Inny urządzenie diagnostyczne jest w stanę to zweryfikować ?.
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Masz 2 problemy, które nie są powiązane ze sobą. 1. Zalaną tylną lampę. 2. Niedziałający LED w przedniej lampie. O ile z tyłu wystarczy wymiana lampy, tak z przodu należy sprawdzić gdzie leży przyczyna. Być może lampa, być może moduł LED znajdujący się na lampie. Sterownik BCM1 raczej nie. VCDS w każdym razie ma więcej możliwości niż to, czym sczytywałeś.
Rekomendowane odpowiedzi