Jump to content
IGNORED

Ogrzewanie lusterka lewa strona


BRUNO

Recommended Posts

Sprawa ogrzewania lusterka strona kierowcy. Przewody sprawdzone od lusterka do sterownika poprawione styki więc generalnie powinno być wszystko oki wkład zmierzony oporność poprawną mało tego kupiony drugi wkład i lipa dalej nie grzeje . Za to dziwna sytuacja napięcie po włączeniu ogrzewania powinno być stale a ono dziwnie pulsuje że raz jest raz nie. Vcds pokazywał zwarcie ale sprawdzony cały układ i nic..... Macie jakiś pomysł? Zamówiłem już drugi sterownik ciekawe czy coś pomoże .

Link to comment
Share on other sites

Jaką rezystancję pokazał wkład?

Link to comment
Share on other sites

Wiesz co nie pamiętam teraz w każdym razie mam dwa wkłady jeden nowy drugi oryginał i oba mają podobne. Napięcie na przewodach jest pulsacyjne tzn raz jest raz nie .

Link to comment
Share on other sites

Co dokładnie pisało w błędzie?

Link to comment
Share on other sites

Taki błąd pokazuje.

IMG_0983.jpg

Link to comment
Share on other sites

Zawrcie z masą oznacza, że przewód dotatni ma gdzieś zwarcie z masą. Dlatego napięcie pojawia się i znika, bo sterownik je odłącza gdy stwierdzi zworę (nie ma od tego osobnego  bezpiecznika i to jest właśnie taki mechanizm zabezpieczający).

Tam powinno być stałe napięcie takie jak na akumulatorze, czyli w momencie pracy silnika jakieś 14,3 V, w zależności od poziomu naładowania akumulatora.

 

Link to comment
Share on other sites

Jeszcze raz zweryfikuje przewody odłączę przewód od sterownika i podłączę nowy zobaczymy czy to coś pomoże.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...