Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co jest potrzebne do przekładki z 1DIN na RNS-E?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam

cale auto b7 na czesci. Siedzi tam rnse i chcialbym je  przelozyc do b6 gdzue mam radio 1din. Wiadomo radio,tunel,popielniczka,klimateonik. Jeszcze jakies kostki powyciagac? Chce przelozyc tez lusterko fotochrom,fotele,tylne szyby elektryczne  wiec sporo tego.

Opublikowano

Klimatronik, to przełóż front z b7 do b6 i zostaw swój, bo trzeba walczyć z podgrzewaniem przedniej szyby.

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, tass napisał(a):

Klimatronik, to przełóż front z b7 do b6 i zostaw swój, bo trzeba walczyć z podgrzewaniem przedniej szyby.

Klimatronik zostawic swoj ok. Przelozyc front czyli co przelozyc? 

Opublikowano

Panel frontowy, z przyciskami z b7 jak jest 2din, bo 1 din jest inny i nie podchodzi pod rnse, nie jest to skomplikowane. Tylko jedno ale, muszą być oba (panele frontowe) z grzanymi stołami, albo bez.

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, tass napisał(a):

Panel frontowy, z przyciskami z b7 jak jest 2din, bo 1 din jest inny i nie podchodzi pod rnse, nie jest to skomplikowane. Tylko jedno ale, muszą być oba (panele frontowe) z grzanymi stołami, albo bez.

Wlasnie to  male ale: ja mam podgrzewane. Moge zrezygnowac z podgrzewanych foteli o ile bez problemu podejdzie klimatronik dawcy. Fotele u dawcy to sline nie grzane( chce je u siebie zalozyc) u mnie siedza grzane sporty. 

IMG_0795.jpeg

IMG_0793.jpeg

Opublikowano

Musisz jak dobrze pamiętam dołożyć przekaźnik pod podgrzewanie tylnej szyb jak chcesz klimatronik z b7 wsadzić do b6 na forum jest o tym wątek co i jak.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.02.2024 o 17:55, tass napisał(a):

Musisz jak dobrze pamiętam dołożyć przekaźnik pod podgrzewanie tylnej szyb jak chcesz klimatronik z b7 wsadzić do b6 na forum jest o tym wątek co i jak.

Dzis  natrafilem na odpowiedz w temacie panelu 2 din.

..............

Kup poprostu ladny klimatronik (moze byc i z b7) zwroc tylko uwage ze te mlodsze maja troszke inna powloke lepsza jakosciowo i minimalnie w innym odcieniu.

Nastepnie demontujesz swoj i demontujesz z niego panel przedni, potrzeba malego dobrego torxa i plaski srubokrent. Panel schodzi z przyciskami.

W ten sposob masz ladny panel i swoja elektronike i nic nie trzeba kodowac, przyuczac vin czy kasowac bledow

Czyli rozumiem ze biore ten co mam z b7 bez grzanych foteli.,rozbierm moj czyli z b6 z grzanymi fotelami i przekladam do tego z b7 i wszystko powinno pasowac a tym samym dzilac tak?

.

Opublikowano
23 godziny temu, adam1974 napisał(a):

Dzis  natrafilem na odpowiedz w temacie panelu 2 din.

..............

Kup poprostu ladny klimatronik (moze byc i z b7) zwroc tylko uwage ze te mlodsze maja troszke inna powloke lepsza jakosciowo i minimalnie w innym odcieniu.

Nastepnie demontujesz swoj i demontujesz z niego panel przedni, potrzeba malego dobrego torxa i plaski srubokrent. Panel schodzi z przyciskami.

W ten sposob masz ladny panel i swoja elektronike i nic nie trzeba kodowac, przyuczac vin czy kasowac bledow

Czyli rozumiem ze biore ten co mam z b7 bez grzanych foteli.,rozbierm moj czyli z b6 z grzanymi fotelami i przekladam do tego z b7 i wszystko powinno pasowac a tym samym dzilac tak?

.

Przyciski będą pasować, sam panel nie. W poście powyżej wrzuciłeś zdjęcia paneli, ten z grzanymi fotelami b6 ma otwory na rolki do regulacji ogrzewania foteli, ten z b7 jeśli jest bez stołków jak napisałeś tym samym nie ma otworów i ikon od grzania stołków. Aby to było p&p ten z b7 powinien też mieć grzane stołki.

Istnieje szansa, że jak nie będziesz korzystać z grzanych stołków i zdemontujesz rolki (te w b6) od regulacji grzania (demontaż w pozycji off), panel bez grzania da się zamontować, ale nigdy tego nie sprawdzałem.

Opublikowano
  • Autor

Czyli lipa. Sadzilem ze caly przod i srodek z mojego przeloze do obudowy z b7 ale widac nie bardzo. Wiec albo wloze ten z b7 bez grzania i jakas modyfikacja z przekaznikiem albo poszukam z b6. Tylko czy kazdy bedzie pasowac? tzn musi byc grzany ale czy przypadkiem nie musi byc od np 2003r i od jakiegos nr?

Opublikowano

Możesz popatrzeć czy po wyjęciu rolki od grzania nie założysz panelu z b7(o ile nie zależy Ci na grzaniu foteli). Po zmianie potrzebne jest kodowanie. Jak kupisz panel z b7 z grzaniem tzn jego front przełożysz do swojego z b6 i będzie bez kodowania itd.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 15.03.2024 o 20:27, tass napisał(a):

Możesz popatrzeć czy po wyjęciu rolki od grzania nie założysz panelu z b7(o ile nie zależy Ci na grzaniu foteli). Po zmianie potrzebne jest kodowanie. Jak kupisz panel z b7 z grzaniem tzn jego front przełożysz do swojego z b6 i będzie bez kodowania itd.

Poszlo pw