Opublikowano 6 Marca 20242 l Witam, mam dość nietypowy problem, ponieważ podczas normalnej eksploatacji z dnia na dzień samochod zaczął mieć problem z odpalaniem tzn camek centralny działa normalnie z pilota ale nie mogę ani włączyć zapłonu ani odpalić auta, kładłem kluczyk we wskazanym miejscu w podłokietniku, przykładałem po obwodzie kierownicy, wymieniałem baterie, ładowałem akumulator próbowałem odpalić na kable i nic. Przy każdej próbie na desce wyskakuje informacja aby przyłożyć klucz we wskazanym miejscu, zaznaczę tylko ze gdy samoch jest otwarty normalnie mogę włączyć światła wnętrze również jest podświetlone ambiente i przyciski, miał ktoś może taka sytuację i wie jak pomóc? A4 b9 sedan 2.0TFSI 2017rok
Opublikowano 6 Marca 20242 l Autor 9 minut temu, Muskel1 napisał(a): Zapłon da siě włączyć? Tylko to się wyświetla
Opublikowano 6 Marca 20242 l Autor 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Drugi kluczyk tak samo? Właśnie to jest to że klucz mam tylko jeden ale jeżeli zamek centralny działa normalnie to nie wiem czy problem jest w kluczu
Opublikowano 6 Marca 20242 l Spróbuj na 1 godz odłączyć klemy od aku, żeby sterowniki się zresetowały.
Opublikowano 6 Marca 20242 l Autor Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Spróbuj na 1 godz odłączyć klemy od aku, żeby sterowniki się zresetowały. Zrobiłem i tez nic nie daje
Opublikowano 6 Marca 20242 l Więc najprawdopodobniej moduł komfortu ma jakąś usterkę (tam siedzi zintegrowane zezwolenie startu).
Opublikowano 8 Marca 20242 l Autor W dniu 6.03.2024 o 22:40, Muskel1 napisał(a): Więc najprawdopodobniej moduł komfortu ma jakąś usterkę (tam siedzi zintegrowane zezwolenie startu). Po wymianie modułu komfortu i kodowaniu przez elektryka wszystko śmiga jak powinno także dzięki za pomoc