matig7 Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Dziś musiałem wymienić opony z przodu. Wcześniej przód i tył miałem 205/60. Teraz u znajomego założyli mi z przodu 195/65, tył został bez zmian. Czy nie będzie żadnych problemów przez różne średnice kół? Wychodzi, że te z przodu będą około 7mm wyższe.
Dibo Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Nie przeszkadza. A różnica to 3.75mm a nie 7mm
simi Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 jesli na przegladzie technicznym sie nikt nie przyczepi??? to powiedzmy ze moze byc ale za granica by takie cos nie przeszlo pozdrawiam
Dibo Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 jesli na przegladzie technicznym sie nikt nie przyczepi??? to powiedzmy ze moze byc ale za granica by takie cos nie przeszlo pozdrawiam Wiele osób chociażby w Niemczech ma z tyłu szersze felgi i opony niż z przodu i jakoś śmigają
simi Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 jesli na przegladzie technicznym sie nikt nie przyczepi??? to powiedzmy ze moze byc ale za granica by takie cos nie przeszlo pozdrawiam Wiele osób chociażby w Niemczech ma z tyłu szersze felgi i opony niż z przodu i jakoś śmigają to prawda ale to wszystko musi byc odpowiednio dopasowane i w normie a w dodatku po kazdej takiej modyfikacji obowiazkowy przeglad bo bez papierow ciezko sie wytlumaczyc policji...
rav Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Witam jesli na przegladzie technicznym sie nikt nie przyczepi??? to powiedzmy ze moze byc ale za granica by takie cos nie przeszlo pozdrawiam Na przeglądzie nie powinni sie przyczepić w Polsce podobno jest taka norma, że bieżnik i rozmiar opon na 2 kołach przedniej osi musi być taki sam, co do tyłu zasada taka sama. Ale bieżnik i rozmiar opon tylnej osi może być inny niż przedniej. Ważne jest aby rozmiary opon i rodzaj bieżnika był identyczny na poszczegulnych osiach. (przód, tył) _____________________ Pozdrawiam Rafał
matig7 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 OK. Dzięki Panowie, trochę mnie uspokoiliście mnie
Rekomendowane odpowiedzi