Kabecki Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Witam. Moim problemem jest mrugająca tylna prawa lampa led przy jednoczesnym komunikacie „światło prawe tylnej lampy niesprawne”. Lampa jest oryginalna od nowości, nie była naprawiana. Macie pomysł jak zacząć diagnostykę, czy może od razu założyć, że to kwestia lampy?
Muskel1 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Sprawdź wtyczki. Edytowane 3 Kwietnia przez Muskel1
Kabecki Opublikowano 3 Kwietnia Autor Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Lampe wyciągnąłem. Styki wyglądają na zdrowe. Dzisiaj trochę pojeździłem i zauważyłem pewną zależność. Kiedy samochód jest nieodpalony i włączają się automatycznie pozycyjne to nie działa w ogóle - migacz i stop jest. Natomiast po odpaleniu silnika lampa mruga. Edytowane 3 Kwietnia przez Kabecki
Muskel1 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Najprawdopodobniej lampa ma usterkę. Zamień lampy stronami, jak problem powędruje z lampą na drugą stronę, to wina lampy. Jak pozostanie po prawej stronie, będzie trzeba szukać w wiązce problemu.
Kabecki Opublikowano 17 Kwietnia Autor Opublikowano 17 Kwietnia Aktualizacja tematu - mrugająca lampa ledowa to na 99% awaria samej lampy. Przynajmniej taką odpowiedź otrzymałem od specjalistów zajmujących się naprawami takich reflektorów. 200 złotych i kilka godzin oczekiwania - lampa z powrotem świeci ;)
Muskel1 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Czyli tak jak w większości przypadków tych lamp.
Rekomendowane odpowiedzi