Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z szarpaniem na LPG w A4 B7 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam taki problem z instalacją KME w aucie Audi a4 b7 1.6. mianowicie zakładana była 1.5 r temu i od samego początku było nagłe szarpnięcie podczas jazdy, albo przyśpieszania. Pojechałem do warsztatu, poprawili ale wróciło za jakiś czas. Pojechałem do drugiego i powiedział, że było włączone automatyczne kasowanie błędów, i po kasowaniu błędu to była tachwila na powrót korekt, przełączył mi to na "cut off" czyli na nodze z gazu, ale niestety po wciśnięciu znów gazu potrafi szarpnąć. Jeśli chodzi o korekty, to na postoju były max 7%, niestety nie wiem jakie podczas jazdy. Jeśli chodzi o kasowanie błędu, to był to od mieszanki, że za ubogo. VCDS nie mogę sprawdzić korekt, bo blokuje sterownik gazu a błędu w silniku nie mam od mieszanki. Czy mimo iż nie ma błędu to może być problem z lambdą? Ewentualnie katalizator ma znaczenie? Prosiłbym nie cisnąć, bo na regulacji LPG się kompletnie nie znam

Opublikowano
4 minuty temu, damianw123 napisał(a):

Jeśli chodzi o kasowanie błędu, to był to od mieszanki, że za ubogo. VCDS nie mogę sprawdzić korekt, bo blokuje sterownik gazu a błędu w silniku nie mam od mieszanki. Czy mimo iż nie ma błędu to może być problem z lambdą?

Nie.

Bez podglądu w parametry nikt, nic nie powie. Pewnie wystarczy poprawana regulacja i będzie śmigać i wyłączyć w cholere obd w sterowniku lpg i wszelkie autoadaptacje jeśli są.

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, przem8 napisał(a):

Nie.

Bez podglądu w parametry nikt, nic nie powie. Pewnie wystarczy poprawana regulacja i będzie śmigać i wyłączyć w cholere obd w sterowniku lpg i wszelkie autoadaptacje jeśli są.

Zrobiłem logi na PB, bo LPG blokuje, zrobiłem tylko na postoju aktualnie. Grupy 002,001,031,032,033. Czy coś pomoże?

Opublikowano

Na postoju to raczej nie ma sensu. 2+33 wystarczy.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, przem8 napisał(a):

Na postoju to raczej nie ma sensu. 2+33 wystarczy.

Ok, mogę zrobic podczas jazdy. Czy robić jak auto już będzie miało 90? Tzn rozgrzać do 90 i dopiero robić? Jakiś zakres obrotów obrać? Czy po prostu normalnym codziennym stylem jazdy?

Opublikowano

Od 1,5 tys do odcinki na 3 biegu. Na postoju wystarczy około minuty i silnik ma być rozgrzany. Logi po skasowaniu błędów, nawet jak ich nie ma.

Opublikowano
  • Autor

@przem8zapomniałem dodać, że pojawia się błąd evap - nieprawidłowy przepływ. Czy to może mieć wpływ?

IMG_20240404_174947.jpg

Opublikowano
  • Autor

Grupa A 002, Grupa B 032, Grupa C 033.png

Opublikowano
  • Autor

@przem8To są logi z postoju, ale dodawałem gazu do 3 tysięcy obrotów. Jutro albo w sobotę zrobie z jazdy

Opublikowano
31 minut temu, damianw123 napisał(a):

ale dodawałem gazu do 3 tysięcy obrotów.

Po co? i naucz sie prawidłowo wstawiać logi, bo z teog to nic nie można odczytać.

Opublikowano
  • Autor

@przem8

LOG.TUNEZILLA.COM
KIKSU.NET

A web application for visualizing VCDS measurement log files.

Jeden z przejazdu w jedną stronę

Drugi przy powrocie. Auto rozgrzane było

Opublikowano
  • Autor
VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs.

Tu jest z drogi powrotnej