Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd SOS w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Wyskoczył błąd SOS podczas zakładania folii na dachu(antena była zdemontowana, zapłon wyłączony przez cały czas), ogólnie to system działa, rozmawiałem nawet z konsultantem (1min na przycisku Sos), ale sam system się nie "zresetował". Do tego obd11 widzi błąd, ale nie mogę się z nim "połączyć"(?) i przez to nie mogę z czytać samego kodu. Kasowanie błędów nic nie wnosi. Reszta działa jak powinna. Antena odłączona, folia przyklejona, antena zamontowana i podłączona (o ile ma to jakiś związek). Tylko serwis? Auto 2024 przebieg 300km?. Dzięki za sugestie

W tygodniu podjadę na vcds obczaić temat, a tak to za tydzień serwis jeśli nic nie da się w temacie zrobić 

Edit. 

Próbowałem zrestartować gateway ale nie było baterii na wierzchu metalowej puszki, domniemam że albo jest wewnątrz puchy, albo nie ma go wcale? Historia błędów z obd11

history (1) (2) (1).txt

Edytowane przez CharlieW
Temat rozwiazany

Rozwiązane przez CharlieW

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Autor

Żona była w serwisie Audi. Z racji że ktoś dotknął anteny(płetwy) to nie podlega gwarancji... Ich diagnoza jest taka, że prawdopodobnie to antena i chętnie ja wymienia za 2800. Tylko pytanie czy chodzi im o sama płetwe czy o cały system, choć wciąż obstawiam że to nie antena skoro wszystko działa jak należy, a jest tylko błąd. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

Błąd anteny rozwiązany, 2800 w kieszeni. Albo anteny czerwone z czarną się styknely i był brak sygnału albo niebieska antena dotykając śruby zgubiła sygnał. Czy ktoś wie może która antena kolor odpowiada za system SOS? 

Opublikowano
Godzinę temu, CharlieW napisał(a):

Czy ktoś wie może która antena kolor odpowiada za system SOS? 

Czarna.