Opublikowano 7 Kwietnia 20242 l Witam Pacjent: Audi A4 B8 FL + MMI 3G High. Chciałem dołożyć kamerę cofania, jednak po zakodowaniu czyli: -centrala 09 – Byte 35 zmieniamy z 24 na 34, -centrala 5F – aktywujemy Menu Reverse Camera. Pojawia mi się błąd 03157, obraz z kamery oczywiście się nie pojawia oraz przestaje działać wizualizacja czujników. Po wykodowaniu kamery i resecie MMI wszystko wraca do normy. Próbowałem z podpiętą oraz odłączoną kamerą - efekt ten sam. Posiadam czujniki przód i tył. Czy trzeba coś jeszcze ustawić w zielonym menu dla kamery? Edytowane 7 Kwietnia 20242 l przez bigT
Opublikowano 7 Kwietnia 20242 l Zaznaczyłeś w Gateway na liście urządzeń sterownik kamery 6C? Aktywowałeś w sterowniku 5F w bajcie 7 bit 1?
Opublikowano 7 Kwietnia 20242 l Autor 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Zaznaczyłeś w Gateway na liście urządzeń sterownik kamery 6C? Aktywowałeś w sterowniku 5F w bajcie 7 bit 1? Sterownika 6c nie zaznaczałem bo go nie mam. Po zaznaczeniu na liście oczywiście jest błąd informujący o jego braku. Chciałem dołożyć kamerę zgodnie z poradnikiem z forum.
Opublikowano 12 Kwietnia 20242 l Autor Dalej próbuje, szukam rozwiązania i nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje. Ktoś jest w stanie podpowiedzieć? Edytowane 12 Kwietnia 20242 l przez bigT
Opublikowano 12 Kwietnia 20242 l Spróbuj w zielonym menu zaznaczyć kamerę, po tym reboot jednostki 5F i sprawdź czy zadziała.
Opublikowano 13 Kwietnia 20242 l Autor Niestety po zaznaczeniu w zielonym manu tylnej kamery i resecie MMI pokazuje ten sam błąd. Jedyny błąd (przed zaznaczeniem opcji z kamerą) jaki mam to dotyczący anteny GPS, ale to chyba nie powinno mieć wpływu? Zastanawiam się również czy nieprawidłowa zaznaczona opcją może powodować to że dopiero po zaznaczeniu opcji z kamerą pokazuje się ten błąd. I przestaję działać wizualizacja parktronic'a. @wrclaguna może Ty coś podpowiesz? Edytowane 13 Kwietnia 20242 l przez bigT
Opublikowano 19 Kwietnia 20242 l Autor Szukam dalej przyczyny... czy ktoś mógłby przeglądnąć to co mam zaznaczone w zielonym menu? Wyposażenie: - ogrzewane siedzenia (przód + tył) - elektryczne siedzenia (tylko lędźwie przód) - czujniki parkowania (przód + tył) - ACC - Lane Assist - tempomat aktywny - kierownicę multifunkcyjną - klimatyzacja 3 strefowa
Opublikowano 19 Kwietnia 20242 l Autor 20 minut temu, Muskel1 napisał(a): Po zaznaczeniu reboot jednostki 5F. Pisałem wcześniej, że zaznaczenie tej opcji i reboot MMI powoduje błąd o którym piszę i brak wyświetlania wizualizacji parkowania.