Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z dźwiękiem w Audi A5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem z dźwiękiem, głośnik na lewych i prawych DRZWIACH kierowcy i pasażera nie grają, reszta gra. Wyjąłem jeden głośnik, podłączyłem na szybko do starej wieży na kabelki i DZIAŁA... . Sprawdziłem podłączenie wzmacniacza - wypiąłem, wpiąłem - dalej nic. Sprawdziłem kabelki dochodzące do wzmacniacza multimetrem, niby wszystko ok. O co tu może chodzić?  

Na radiu nic nie zmieniałem, podczas jazdy nagle przestały grać. Jakiś pomysł?  Wzmacniacz pada? 

Pacjent : audi a5 2008 8t nagłośnienie  BANG OLUFSEN. 

Opublikowano

Błędy?

Opublikowano
  • Autor

Na VCDS 0 błędów. 

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Błędy?

a i podczas testu głośników na vcds  te dwa nie dają oznak życia. 

Opublikowano

Jaki system audio?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Jaki system audio?

MMI 2G high, bang Olufsen. 

Opublikowano

Musisz przy wtyczce wzmacniacza sprawdzić czy wychodzą sygnały na przednie głośniki.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Muskel1 napisał(a):

Musisz przy wtyczce wzmacniacza sprawdzić czy wychodzą sygnały na przednie głośniki.

kurde a jakaś porada jak to zrobić 

Opublikowano

Tu masz rozpiskę. Wpinasz się jakimś  głośniczkiem w opisane poniżej piny.

steckerbelegung-audi-a4-8k-verstarker_670800.jpg

Opublikowano
  • Autor

Teraz jeszcze ogarnąłem ciekawą rzecz: 

Napięcie na vcds głośnika lewego 0.00 , prawego 0,02. Czyli tyle ile pokazywał mulitmetr. Kurde o co tu chodzi :D 

Podłączenie małego głośniczka w miejsce głośnika z drzwi wchodzi w grę? IMG_1907.jpg.147edf5271360bb3e3f6545440aa9dfc.jpg

IMG_1909.jpg

Edytowane przez bartek558899

Opublikowano

Głośniczek musisz podłączyć na początku, czyli przy wzmacniaczu i stopniowo po instalacji sprawdzać, w którym miejscu zamika sygnał. Jeżeli przy wzmacniaczu głośniczek zagra, to idziesz dalej po wiązce i szukasz w którym miejscu zanika.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Głośniczek musisz podłączyć na początku, czyli przy wzmacniaczu i stopniowo po instalacji sprawdzać, w którym miejscu zamika sygnał. Jeżeli przy wzmacniaczu głośniczek zagra, to idziesz dalej po wiązce i szukasz w którym miejscu zanika.

ok dzięki, biorę się do roboty. 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Po odłączeniu tej wtyczki mmi czarne. Podłączyłem głośniczek - zero reakcji. Fakt, mogłem sprawdzić na tym głośniczku pozostałe wtyczki od głośników które działają w aucie ale zauważyłem jedna rzecz - mianowicie jeszcze przez demontażem widzę ze wiatraczek od wzmacniacza się nie rusza. Tutaj odrazu zakładam ze wzmacniacz jest padnięty, jakiś układ poszedł i wzmacniacz przezywa swoje ostatnie chwile. 

Był już raz naprawiany po zalaniu, dobrze ze jest na gwarancji jeszcze :D w poniedziałek odsyłam.