Opublikowano 2 Maja 20242 l Witam Problem z dźwiękiem, głośnik na lewych i prawych DRZWIACH kierowcy i pasażera nie grają, reszta gra. Wyjąłem jeden głośnik, podłączyłem na szybko do starej wieży na kabelki i DZIAŁA... . Sprawdziłem podłączenie wzmacniacza - wypiąłem, wpiąłem - dalej nic. Sprawdziłem kabelki dochodzące do wzmacniacza multimetrem, niby wszystko ok. O co tu może chodzić? Na radiu nic nie zmieniałem, podczas jazdy nagle przestały grać. Jakiś pomysł? Wzmacniacz pada? Pacjent : audi a5 2008 8t nagłośnienie BANG OLUFSEN.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Autor 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Błędy? a i podczas testu głośników na vcds te dwa nie dają oznak życia.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Autor 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Jaki system audio? MMI 2G high, bang Olufsen.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Musisz przy wtyczce wzmacniacza sprawdzić czy wychodzą sygnały na przednie głośniki.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Autor Teraz, Muskel1 napisał(a): Musisz przy wtyczce wzmacniacza sprawdzić czy wychodzą sygnały na przednie głośniki. kurde a jakaś porada jak to zrobić
Opublikowano 2 Maja 20242 l Tu masz rozpiskę. Wpinasz się jakimś głośniczkiem w opisane poniżej piny.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Autor Teraz jeszcze ogarnąłem ciekawą rzecz: Napięcie na vcds głośnika lewego 0.00 , prawego 0,02. Czyli tyle ile pokazywał mulitmetr. Kurde o co tu chodzi Podłączenie małego głośniczka w miejsce głośnika z drzwi wchodzi w grę? Edytowane 2 Maja 20242 l przez bartek558899
Opublikowano 2 Maja 20242 l Głośniczek musisz podłączyć na początku, czyli przy wzmacniaczu i stopniowo po instalacji sprawdzać, w którym miejscu zamika sygnał. Jeżeli przy wzmacniaczu głośniczek zagra, to idziesz dalej po wiązce i szukasz w którym miejscu zanika.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Głośniczek musisz podłączyć na początku, czyli przy wzmacniaczu i stopniowo po instalacji sprawdzać, w którym miejscu zamika sygnał. Jeżeli przy wzmacniaczu głośniczek zagra, to idziesz dalej po wiązce i szukasz w którym miejscu zanika. ok dzięki, biorę się do roboty.
Opublikowano 2 Maja 20242 l Autor 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Głośniczek musisz podłączyć na początku, czyli przy wzmacniaczu i stopniowo po instalacji sprawdzać, w którym miejscu zamika sygnał. Jeżeli przy wzmacniaczu głośniczek zagra, to idziesz dalej po wiązce i szukasz w którym miejscu zanika. Po odłączeniu tej wtyczki mmi czarne. Podłączyłem głośniczek - zero reakcji. Fakt, mogłem sprawdzić na tym głośniczku pozostałe wtyczki od głośników które działają w aucie ale zauważyłem jedna rzecz - mianowicie jeszcze przez demontażem widzę ze wiatraczek od wzmacniacza się nie rusza. Tutaj odrazu zakładam ze wzmacniacz jest padnięty, jakiś układ poszedł i wzmacniacz przezywa swoje ostatnie chwile. Był już raz naprawiany po zalaniu, dobrze ze jest na gwarancji jeszcze w poniedziałek odsyłam.