Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak możliwości kalibracji kamery przedniej w szybie A5 F5 8W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,
Sprawa wygląda tak, że byłem u dwóch różnych magików z dwoma różnymi sprzętami do kalibracji ale w obydwu przypadkach nie udało się skalibrować kamery przedniej,
Finalnie doszło do tego, że albo kamera albo szyba jest wadliwa, bo według elektryka kamera nie widzi tablicy, szyba została w międzyczasie wymieniona na nową - po wymianie nadal nie dało się jej skalibrować, na urządzeniu firmy TEXA wyrzucało błąd że kamera nie może zczytać czujnika wysokości zawieszenia ale, wydaje mi się że takich nie posiadam, na infolini powiedzieli że kamera ma zakodowane coś, czego nie ma fizycznie i próbuje to sczytać - to możliwe? Jeśli tak to gdzie te kodowanie?
Mam już wsadzoną nową kamere, kodowanie skopiowane ze starej ale przed kolejną próbą wolę się dopytać... 

Autoscan:Log--72983km-tak.txt

Opublikowano

Kodowania same z siebie się nie zmieniają, więc jeżeli nikt nie grzebał w kodowaniach kamery, która fabrycznie siedziała w aucie, to musi się ono zgadzać, a przyczyną braku możliwości przeprowadzenia kalibracji należy szukać gdzie indziej.

Opublikowano

Teoretycznie tak, wiem że było kodowane trzymanie w pasach, wątpie że coś z czujnikami zawieszenia było zmieniane i nie wiem gdzie tego szukać, niby mogę pojechać trzeci raz już po wymianie kamery ale jak znowu pocałuję klamkę to 😐