adamwad Opublikowano 27 Maja 2024 Opublikowano 27 Maja 2024 Cześć, ostatnio w czasie jazdy wysiadły 3 systemy, pewnie jeden który wpływa na wszystkie na desce mam 3 komunikaty 1. Sygnalizacja odstępu: awaria! Proszę udać się do serwisu 2. Audi pre sense: obecnie ograniczone 3. Identyfikacja znaków drogowych: obecnie ograniczone Add 3. Kamera [A5] nie zgłasza problemów Add 1. Prawy radar [13] IDE08936 Misalignment angle: horiz -0.144 ° IDE08937 Misalignment angle: horiz: fast algorithm -0.109 ° 1392 - Databus U1122 00 [009] - Implausible Message Lewy radar [8B] IDE08936 Misalignment angle: horiz -0.133 ° IDE08937 Misalignment angle: horiz: fast algorithm -0.107 ° 0791 - Sensor for Automatic Distance Regulation; Incorrectly Positioned C1103 00 [009] - - Dodatkowo działa asystent pasa, oraz asystent świateł drogowych, więc to chyba nie kamera Radary z odczytów parametrów wyglądają chyba ok, mogę prosić o jakieś sugestie co sprawdzić więcej ?
adamwad Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Opublikowano 28 Maja 2024 dzięki to już mam umówione, niestety za jakieś 2 tyg. niestety znaki chyba nie są z tym powiązane, zauważyłem że kamera czyta znaki ale jest problem z GPS, w sensie jak przełączę na mapę jestem w szczerym polu (offroad) niby pokazuje kierunki i reaguje na to jak jadę ale jestem jakieś 2 km gdzie indziej. Co tu może być przyczyną ?
adamwad Opublikowano 6 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2024 Jeśli chodzi o GPS, wymiana anteny załatwiła problem czytania znaków i komunikatu "Identyfikacja znaków drogowych: obecnie ograniczone"
Rekomendowane odpowiedzi