Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kamera cofania w Audi a5 (MMI)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Koledzy,

Od kilku miesięcy posiadam audi a5 z 2011 roku (to mój pierwszy post tutaj, więc proszę o wyrozumiałość).  Postanowiłem zakupić i zainstalować sobie kamerę cofania, montowaną w klamce bagażnika.  Ale tutaj pojawia się problem, z którym nie potrafię sobie poradzić. Już się tyle naczytałem na temat mmi i zależności wersji od możliwości podpięcia kamery, że na koniec i tak nie wiem czy można podpiąć taką kamerę do mojego mmi, czy konieczne będzie zakupienie czegoś ala carplay w Chinach i wymiana całego wyświetlacza. Moja wersja mmi to:

Radio No: 8T1035186P

Display No: 8T0919603F

HW: H07

SW: 0350

Załączyłem zdjęcie jak to u mnie wygląda. 

Moglibyście pomóc i podpowiedzieć, czy dam radę podpiąć kamerę do tego wyświetlacza? Czy większa inwestycja jest wymagana? Albo może macie jakiś pomysł jak dobrać wyświetlacz i zamocować w tym aucie?

Dzięki za pomoc. 

IMG_1266.JPG

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Nie masz MMI, masz radio Concert.

Opublikowano
  • Autor

Ok, myślałem, że MMI to nazwa całego systemu oprogramowania. Bo ten wyświetlacz ma ubogą wizualizację przy uruchamianiu czujników cofania.  I pozostałe dane odnośnie sprawdzania technicznych parametrów, itp

Inaczej mówiąc - można do tego podpiąć kamerę cofania? czy konieczny jest ekstra wyswietlacz ewentualnie zamiennik carplay od Chińczyka?

Opublikowano
2 minuty temu, maciekk059 napisał(a):

można do tego podpiąć kamerę cofania?

Oryginalną nie, bo oryginalna pracuje tylko z jednostkami MMI. Jest rozwiązanie nie OEM z dodatkowym specjalnym modułem, które można podpiąć do tego radia.

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam, oczywiście powinienem był dodać od początku, że kamera, którą zakupiłem to nie jest oryginalna. Kupiłem taką montowaną w klamce bagażnika i coś takiego chciałbym dodać do istniejącego wyświetlacza. Jeżeli to możliwe. A jak nie, zamontować albo dodatkowy wyświetlacz (choć to chyba słabe będzie), albo coś ala carplay (widziałem gdzieś na aliexpress). 

IMG_1267.JPG

IMG_1268.JPG

IMG_1270.JPG

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Nie podepniesz tego do aktualnego radia.

Opublikowano
  • Autor

OKi, dzięki za info. Rozejrzę się za jakimś wyświetlaczem. Albo poczytam o chińskim carplay'u :)

Dzięki za pomoc.