Vexart Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Witam kupiłem nowe Łożysko i piasty przód. Do łożyska jest dodana podkładka tyle że ona nie pasuje na piastę. Co robiliście w tej sytuacji? Może ktoś jeździ bez tej podkładki?
P.Wiśnia Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca W sensie chodzi ci o tą osłonę która znajduje się z tyłu łożyska?
Vexart Opublikowano 20 Czerwca Autor Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, P.Wiśnia napisał(a): W sensie chodzi ci o tą osłonę która znajduje się z tyłu łożyska? Chodzi o tą podkładkę na zdjęciu która nie pasuje nie uda się jej nabić na piastę. Założyć bez? Czy szlifować od środka by weszła na piastę? Domyślam się że jest to dodatkowa osłona łożyska ale ona nie bardzo tam pasuje. Chyba że ona idzie od strony przegubu. Edytowane 20 Czerwca przez Vexart
P.Wiśnia Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Dawno tego nie robiłem, ale to powinno iść od strony przegubu.
Vexart Opublikowano 20 Czerwca Autor Opublikowano 20 Czerwca 1 godzinę temu, P.Wiśnia napisał(a): Dawno tego nie robiłem, ale to powinno iść od strony przegubu. Jak przeglądam etke to takiej podkładki nie ma od przegubu czy między łożyskiem a piastą. Jeszcze zobaczę jak ściągnę stare łożysko czy było miedzy łożyskiem a piastą. bo między przegubem a łożyskiem na pewno nie miałem. Ale chyba nie będę tego zakładał bo to nigdzie nie pasuje nawet na przegub ta podkładka nie wejdzie.
Vexart Opublikowano 23 Czerwca Autor Opublikowano 23 Czerwca Przeszlifowałem podkładkę od środka i udało się wbić na piastę.
Rekomendowane odpowiedzi