Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Obdeleven czy nada się do sprawdzania i kasowania błędów?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś urządzenia do sprawdzania i kasowania błędów jak się jakieś pojawią w mojej a4 b7 z 2005 i znalazłem Obdeleven i opinie różne jedni piszą że dobre inni że lipa i nie mogę konkretnie znaleźć czy zda egzamin tylko do sprawdzania i kasowania błędów czy do samych błędów potrzebna jakaś subskrypcja itp. A jeśli nie obd11 to czy polecacie coś innego do samych błędów powiedzmy w podobnej cenie. I mam na myśli tą kostkę Obdeleven next gen jeśli to ma jakieś znaczenie 

OBDELEVEN.PL

OBDeleven PRO GEN2 Interfejs diagnostyczny VW Skoda Seat Audi

Edytowane przez HubertII
Opublikowano

Na te potrzeby wystarczy ale bez wykupienia subskrycji nie skasujesz błędów.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Na te potrzeby wystarczy ale bez wykupienia subskrycji nie skasujesz błędów.

Czyli jak bym kupił jeszcze ten plan pro na rok to można wtedy też kasować czy mimo tej subskrypcji jeszcze coś się dopłaca za skasowanie bo widziałem że jakieś tam punkty są co się wykupuje 

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Subskrypcja wystarczy. Punkty/kredyty potrzebne są do korzystania z funkcji OCF (one click funktion) używanej do kodowania dla osób nie mających pojęcia o kodowaniu. Poza tym w B6/B7 raczej nie ma ona zbytnio zastosowania. Jest niepotrzebna, bo kodowanie powinno i tak wykonywać się "na piechotę" zmieniając w poszczególnych bajtach dane bity i zachowując tym pełną kontrolę nad tym co robisz. Używając funkcji OCF nie wiesz co dokładnie i w którym sterowniku zostało zmienione, bo program po prostu sam zmienia i nie informuje Cię co.

Edytowane przez Muskel1