Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rozmiar felg do Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

koledzy - potrzebuję porady

mam a4 b9 TDI 3.0 on ma jakieś 150 koni - mam na nim fele 16" - myślę o jakiś  17" - pytanie czy 18" będzie ok ? bo mi się wydaje że już za duże jak na ten silnik.

chciałbym wiedzieć jakie fele alu można mieć max przy takim silniku - nie myślę o więcej niż 18"

Opublikowano

Wizualnie 18ki bedą ok , najlepiej z ramionami od środka felgi do samego rantu .Sprawia wrażenie większych. 16ki to całkowita pomyłka wizualna do tego nadwozia. Fakt silnik najsłabszy z oferowanych , 18ki  spowodują nieznaczny spadek osiągów .

Zrób program koniecznie , bedzie lepsza jazda.

Opublikowano

no wiesz co - dokładnie tak jak piszesz - jak patrzę na swoje A4 - koła 16-tki to wygląda jak audi z kołami od seicento to jest jakaś masakra - taka kaleka, 

tylko martwię się  tym czy on wtedy nie będzie dużo wolniejszy. 18-tki robią chyba niezły opór dla silnika

Opublikowano

sorry za off top 3.0 i 150km?

Skąd jest sproadzany , chyba cięzko jest ten silnik tak zdławić...

Opublikowano

wiesz co - na podstawie numeru VIN z audi ASO wyszło że ma 3.0 TDI i ma jakieś 150 KM ale może być że to jest normalne 2.0 TDI 2 litrowe.

ja się po prostu boję że na kołach rzędu 18" będzie dwa razy wolniejszy - ale może to moja jakaś paranoja i wcale tak nie będzie.

Opublikowano

Rób program na 180 KM i się nie martw.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, dominbdg napisał(a):

wiesz co - na podstawie numeru VIN z audi ASO wyszło że ma 3.0 TDI i ma jakieś 150 KM ale może być że to jest normalne 2.0 TDI 2 litrowe.

ja się po prostu boję że na kołach rzędu 18" będzie dwa razy wolniejszy - ale może to moja jakaś paranoja i wcale tak nie będzie.

2.0 to bardziej ma sens ale 150km w 3.0 to mało prawdopodobne.

Felgi to jest 18 cali komfortowo (wg mnie minimum)  , 19 cali do 20 wizualnie 

Edytowane przez Lukaa5