dominbdg Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Witam koledzy - potrzebuję porady mam a4 b9 TDI 3.0 on ma jakieś 150 koni - mam na nim fele 16" - myślę o jakiś 17" - pytanie czy 18" będzie ok ? bo mi się wydaje że już za duże jak na ten silnik. chciałbym wiedzieć jakie fele alu można mieć max przy takim silniku - nie myślę o więcej niż 18"
dekiel 13 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Wizualnie 18ki bedą ok , najlepiej z ramionami od środka felgi do samego rantu .Sprawia wrażenie większych. 16ki to całkowita pomyłka wizualna do tego nadwozia. Fakt silnik najsłabszy z oferowanych , 18ki spowodują nieznaczny spadek osiągów . Zrób program koniecznie , bedzie lepsza jazda.
dominbdg Opublikowano 24 Czerwca Autor Opublikowano 24 Czerwca no wiesz co - dokładnie tak jak piszesz - jak patrzę na swoje A4 - koła 16-tki to wygląda jak audi z kołami od seicento to jest jakaś masakra - taka kaleka, tylko martwię się tym czy on wtedy nie będzie dużo wolniejszy. 18-tki robią chyba niezły opór dla silnika
Lukaa5 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca sorry za off top 3.0 i 150km? Skąd jest sproadzany , chyba cięzko jest ten silnik tak zdławić...
dominbdg Opublikowano 24 Czerwca Autor Opublikowano 24 Czerwca wiesz co - na podstawie numeru VIN z audi ASO wyszło że ma 3.0 TDI i ma jakieś 150 KM ale może być że to jest normalne 2.0 TDI 2 litrowe. ja się po prostu boję że na kołach rzędu 18" będzie dwa razy wolniejszy - ale może to moja jakaś paranoja i wcale tak nie będzie.
Lukaa5 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) 12 godzin temu, dominbdg napisał(a): wiesz co - na podstawie numeru VIN z audi ASO wyszło że ma 3.0 TDI i ma jakieś 150 KM ale może być że to jest normalne 2.0 TDI 2 litrowe. ja się po prostu boję że na kołach rzędu 18" będzie dwa razy wolniejszy - ale może to moja jakaś paranoja i wcale tak nie będzie. 2.0 to bardziej ma sens ale 150km w 3.0 to mało prawdopodobne. Felgi to jest 18 cali komfortowo (wg mnie minimum) , 19 cali do 20 wizualnie Edytowane 25 Czerwca przez Lukaa5
Rekomendowane odpowiedzi