norbi108 Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Witam serdecznie Zaraz po kupnie próbowałem na szybko przypisać kluczyki do zdalnego otwierania i zamykania. Poprzedni właściciel wymienił akumulator i twierdził że od tego czasu przestały działać. Próba z kluczykiem w stacyjce nie poszła i znalazłem na Youtube sposób przypisania kluczyków w vcds. Pamiętam że w vcds zmieniał się adjustment na coś innego po klikaniu kluczykami. I pamiętam że klikałem test z przypisaniem i chyba coś nie poszło bo teraz vcds nie widzi dwóch kluczyków. Możliwe że je załatwiłem na amen? Czy to zbieg okoliczności? Co mogę jeszcze zrobić, czy tylko zakup innych kluczyków? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi108 Opublikowano 4 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2 minuty temu, norbi108 napisał(a): Witam serdecznie Zaraz po kupnie próbowałem na szybko przypisać kluczyki do zdalnego otwierania i zamykania. Poprzedni właściciel wymienił akumulator i twierdził że od tego czasu przestały działać. Próba z kluczykiem w stacyjce nie poszła i znalazłem na Youtube sposób przypisania kluczyków w vcds. Pamiętam że w vcds zmieniał się adjustment na coś innego po klikaniu kluczykami. I pamiętam że klikałem test z przypisaniem i chyba coś nie poszło bo teraz vcds nie widzi dwóch kluczyków. Możliwe że je załatwiłem na amen? Czy to zbieg okoliczności? Co mogę jeszcze zrobić, czy tylko zakup innych kluczyków? Pozdrawiam Dodam że mam błąd 00955 key1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Jaki konkretnie masz błąd? Bo 00955 key1 ma dwie wersje, ważne jest to co jest zapisane dalej. Wyczyść wszystkie zapisane klucze i dodawaj po kolei według instrukcji, coś musiałeś pomieszać. Upewnij się też, że baterie w kluczyku są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi108 Opublikowano 4 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Wymieniłem w obu kluczykach baterie, i jeden jest rozpoznawany drugi nadal nic. W załączniku błędy, trzy inne dotyczące drzwi, mam zamiar sprawdzić czy nie ma przełamanych przewodów w harmonijkach drzwiowych. Jak się ogólnie wymazuje zapisane klucze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca No to faktycznie coś z przewodami masz bo brak kontaktu z modułem ale to nie przeszkadza z kluczykiem. W module komfortu albo w nastawach podstawowych albo w blokach pomiarowych, sam już nie pamiętam, jest blok który pokazuje reakcję na odczyt z kluczyka, niezależnie czy jest on przypisany czy nie, chodzi o samo znalezienie sygnału. Może być że ktoś dał Ci kluczyk nie z tego samochodu i ten nadaje w innej częstotliwości. Mnie ten filmik kiedyś pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi108 Opublikowano 6 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Przewody ogarnięte, kluczyk 1 bateria wymieniona w grupie 007 jest niewidzialny czyli kaplica, kluczyk 2 teraz wali błąd 00957 "przekroczono liczbę adaptacji". Więc kupię trzeci kluczyk żeby chociaż w jednym pilot działał. I tu pytanie czy klucz z każdą literka na końcu numeru będzie pasował tylko żeby miał te 433 MHz które mój ma? Czy i numer z literka i MHz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca To już nie wiem, musisz szukać w poradniku dotyczącym modułu komfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi