Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Malowanie listw ozdobnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Chciałem wymienić kompletnie wszystkie listwy ozdobne wraz z tą otoczką kokpitu ale nie potrafię tego za cholerę znaleźć... :mysli:

Wpadłem na genialny plan :przebiegly: aby pomalować te wszystkie ozdóbki :naughty:

Czy ktoś już może coś takiego robił?

Interesował by mnie jakiś matowy srebrny kolor... ewentualnie czarne

Jak się do tego zabrać? Ma to sens jeżeli chodzi o trwałość? :cool1:

Pozdrawiam

Opublikowano

podesłałem ci link do gości który to robi, a co do tematu malkowanie to świetny wybór, mozna nieżle odmienić autko, jednak trzeba trochę rozebrac bo całą konsole trzeba zdjąć bez tego nie zdejmiesz listwy bez rozwanenia czegoś :confused4: ale po malowaniu będziesz zadowolony, sam sie przymierzałem ale jakoś nie było czasu a listwy mam ładne i też trochę szkoda zamalować coś dobrego, ale jak już sie zniszczyły to maluj i wrzuć fotki jak wyszło :wink4:

Opublikowano
  • Autor

moje nie tyle cco się zniszczyły bo w stanie są idealnym... ale wkurza mnie to drewno jak usportawiam autko... chciałbym coś jak srebrny mat :wink4:

Opublikowano

Kilka osób na forum już malowało, poszukaj a napewno znajdziesz. Najgorszy z tego wszystkiego jest demontaż :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Kilka osób na forum już malowało, poszukaj a napewno znajdziesz. Najgorszy z tego wszystkiego jest demontaż :confused4:

rozkręcałem turbinę to zrobię i to :good:

Dibo nie wiesz kto konkretnie? :cool1:

Opublikowano

ja jestem w trakcie rezania aluminium :decayed: Obecnie mam drewno, a gratisem wyrwałem ciemne alu w średnim stanie. Niejaki Raggamańczyk doradził poler, więc papierek najpierw 320 później 2000 i zobaczymy co z tego wyjdzie i jak będzie wyglądało w aucie, bo zapowiada się nieźle :kox:

W B5 jeszcze jasnego alu nie widziałem...

Ewentualnie możesz nabyć okleinę i rezać a'la carbon...

Opublikowano
  • Autor

okleiny właśnie nie chcę bo będzie wsią na kokpicie zalatywać :mysli:

a co jest pod tym "drewnem" jak by to spolerować? :naughty:

Opublikowano

okleiny właśnie nie chcę bo będzie wsią na kokpicie zalatywać :mysli:

a co jest pod tym "drewnem" jak by to spolerować? :naughty:

Ja z moich drewnianych dekorów zdejmowałem tylko środek i muszę Ci powiedzieć że jest go sporo. Wygląda to jak sklejka i jest przyczepione na zszywki do cienkiego plastiku. Drewno można przepolerować i maznąć na czarny fortepian jak Nowak radził :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dobrze Panowie w takim razie gdzie kupić taką farbe i jak to mam w sklepie powiedzieć? :polew: :gwizdanie:

Opublikowano

nie ma nic gorszego od sciagania tych dekorow. Od razu zaopatrz sie z nowe spinki... bo stare na pewno ulegna zniszczeniu, Spinek jest jesli dobrze pamietam 18 a jedna w aso kosztuje 6zł. wiec powodzonka;)

Opublikowano
  • Autor

topor musisz taką niechęć u ludzi wprowadzać? :polew::decayed:

Opublikowano

po prostu Cie uswiadamiam;p przd chwila tez mialem mega mysl na rezanie... ale koszty i trud mnie zjadaja.

Opublikowano
  • Autor

jaką myśl miałeś? :cool1:

może mnie te koszty nie zjedzą :naughty::polew:

Opublikowano

co do spinek mam w wawie sklep gdzie maja wszystkie mozliwe spinki do wszystkiego co jezdzi. wiec jak cos podeslijcie mi na PRV foto spinki ktora potrzeba a ja zapytam o koszty ...

Opublikowano

jaką myśl miałeś? :cool1:

może mnie te koszty nie zjedzą :naughty::polew:

tajmnica;p

Opublikowano

każdy reza po cichu żeby ktoś inny tego mu nie wyczaił :polew:

sam miałem plan żeby conieco w środku zrobić, ale najpierw zewnątrz a potem działam w środku :wink4:

też nie powiem co zrobie :tongue4: buhehe SomeS a ty walisz te posty niemożliwie...

ja Ci mogę powiedzieć że jak pourywasz w drzwiach w listwach te plastikowe kołki, to amen, ja to mam przyklejone na poxipolu a dalej nie trzyma jak należy, więc powoli ale do przodu

albo idz na całość i maluj na aucie :naughty:

ten srebrny obawiam się że okaże się taki jakby plastikowy ten środek, prędzej bym zrobił srebrny albo z odrobiną brokatu albo z odrobiną perły

a najlepiej to czarny fortepianowy :>

Opublikowano

jak lubicie hard core:D to szukajcie karbonu:D

Opublikowano

ja Ci mogę powiedzieć że jak pourywasz w drzwiach w listwach te plastikowe kołki, to amen, ja to mam przyklejone na poxipolu a dalej nie trzyma jak należy, więc powoli ale do przodu

jak ma oryginalnie drewno to nic nie pourywa bo ma metalowe "kolki" :) wiec smialo :)

ja u siebie rozbieralem i robilem w biala skorke :)

Opublikowano
  • Autor

hmm albo obić to skórą :cool1::kox: to już by było w ogóle kox :naughty:

ale najbardziej jak do tej pory jestem przekonany na czarny połysk :mysli:

Opublikowano

czarny polysk tak jak w RSie;p