KorteX Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Cześć, mam taki problem z klimą, że właściwie jej nie mam - w komputerze raz na jakiś czas wyskoczy błąd od zaworu N280 - przerwa zwarcie z plusem - sporadyczny Ciśnienie na sprężarce urośnie do 15-16bar i spada spowrotem do 8 (film w załączniku) Żeby było zabawniej po umyciu samochodu i zlaniu skraplacza wodą na myjni klima działała do pierwszego zgaszenia auta I spowrotem zdechła (z myjnia probowalem dwa razy wiec szansa na przypadek jest mala)... próbować z nabijaniem czynnika na nowo? Dotrę do wiązki od zaworu bez rozbierania połowy samochodu?
KorteX Opublikowano 24 Lipca Autor Opublikowano 24 Lipca 11 godzin temu, RaThek napisał(a): Wentylator klimatyzacji działa? Raz działa, raz nie... ale w obu C6 które mamy ten wentylator ma jakiś problem i nie chodzi (za duży opór żeby wystartował) i w drugiej klima działa normalnie, a u mnie nie działa... więc nie wiem czy wentylator brać pod uwagę
RaThek Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Wentylator musi działać, na postoju to jest kwestia chwili kiedy jest potrzebny i jeżeli nie działa to klima się wyłączy żeby się nie uszkodzić. Natomiast jego działanie na postoju wygląda tak że chodzi chwilę i się wyłącza żeby po chwili włączyć się ponownie. Im klimatyzacja bardziej obciążona tym więcej będzie pracował.
KorteX Opublikowano 25 Lipca Autor Opublikowano 25 Lipca 10 godzin temu, RaThek napisał(a): Wentylator musi działać, na postoju to jest kwestia chwili kiedy jest potrzebny i jeżeli nie działa to klima się wyłączy żeby się nie uszkodzić. Natomiast jego działanie na postoju wygląda tak że chodzi chwilę i się wyłącza żeby po chwili włączyć się ponownie. Im klimatyzacja bardziej obciążona tym więcej będzie pracował. Jeżeli byłaby to wina wentylatora to czemu w drugiej C6 klima daje mrozem gdzie tam wentylator też nie ma siły się ruszyć... U mnie klima nawet w trakcie jazdy nie działa... wczoraj działała o ile trzymałem równą prędkość, 60kmh, przyśpieszyłem zdechła, zatrzymałem się zdechła... Czy takie zachowanie może sugerować, że kostka od zaworu regulacyjnego jest zamieniona z tą od poduszki silnika?
RaThek Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Do regulatora powinna być wtyczka z przewodami niebiesko-brązowym i brązowym.
KorteX Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia W dniu 26.07.2024 o 21:18, RaThek napisał(a): Do regulatora powinna być wtyczka z przewodami niebiesko-brązowym i brązowym. Wentylator wymieniony na sprawny, błędów zero, klima skacze 10.8 bar do 12 max i ledwo co chłodzi. Czynnik nowy nabity, 550g. Po zlaniu wodą skraplacza przez zderzak przez chwilę chłodzi dobrze. Wymieniać sprężarkę czy jest tu jeszcze jakiś ratunek?
RaThek Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Możesz jeszcze spróbować regulator podmienić z tej działającej.
Rekomendowane odpowiedzi