Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica między głowicami ASN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

5 cylinder pełen płynu chłodniczego....

Zdemontowalem głowicę z lewej strony i nie zauważyłem żadnego pęknięcia na bloku, z racji tego że sam robię i mam już ze starego silnika drugą głowicę chciałbym wyeliminować całkowicie pęknięcie głowicy zamieniając je i zamontować tą ze starego silnika tylko te głowicę się różnią od siebie dodatkowymi otworami na płyn...

Ta głowica co była w tym silniku co teraz rozbieram nie ma tych dodatkowych otworów. 

Czy mogę je zamienić i założyć tą z dodatkowymi otworami i czy będzie pasować i uszczelniać nowa uszczelka te otwory czy niezbyt? 

IMG_20240730_212143.jpg

IMG_20240730_211616.jpg

Opublikowano

Ciekawe, jakie numery są na tej głowicy bez dodatkowych kanałów wodnych? Bo to prawdopodobnie nie ASN a BBJ, 218 konnej wersji chyba na rynek USA.

A co do pytania - nie bardzo. Płyn ciągle będzie napierać na to miejsce i jest większa szansa że płyn dostanie się między cylindry.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

4 lata temu padł mi blok silnika i kupiłem cały drugi a głowicę zostały z mojego starego i oba silnika mają oznaczenie ASN i myślałem że głowicę mają takie same a tu jednak zonk... Mój stary był z 2001r. A ten na którym teraz jeździłem to nie pamiętam... Może zmienili konstrukcje tych głowic? Ta ze starego silnika ma oznaczenie 06c103373E i AT3 a ta co się teraz zapsula 06C103373F VAW/H

Obie ASN:) Różnią się tylko tymi dodatkowymi kanałami wodnymi.

IMG_20240731_192437.jpg

IMG_20240731_192411.jpg

Opublikowano

Ciekawe, one obie mają ten sam  numer, tylko idiotycznie umieszczony bo ten dół zawsze jest zebrany przez maszynę i nigdy pewności  nie ma czy to E czy F ?

Taka rada, jak nie masz jeszcze śrub do kół zmiennych faz rozrządu, zamawiaj od razu przez 2407.pl, oni za rozsądną cenę zamówią Ci 4 śruby, poczekasz 2 tygodnie ale będą. Ja na już potrzebowałem i wydałem w różnych sklepach ponad 150 zł za nie, z czego jedną musiałem dobierać na pałę bo nie było nigdzie w PL.

Edytowane przez Langista