RocketBeats Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Cześć, tak jak w temacie próbowałem zamontować zmieniarkę Bluetooth do radia Audi Chorus. Poniżej podsyłam link do aukcji allegro dokładnego modelu zmieniarki oraz zdjęcia. Zmieniarka Bluetooth W opisie aukcji jest napisane, że zmieniarka działa wraz z tym radiem jednak po podłączeniu przejściówki pod fabryczną kostkę zmieniarka nie zostaje zasilona. Jest to Audi A4 B5 rocznik 2000, nie posiadam w nim zmieniarki CD i jak patrzyłem na liście bezpieczników zmieniarka jest zasilana na gnieździe nr 10. Po włożeniu bezpiecznika nadal nic. Radio było też wysłane do firmy maxelectronics żeby naprawić problem z potencjometrem oraz dodać gniazdo AUX. Jak widać na poniższym zdjęciu żadne wiązki nie dochodzą do gniazda z tego co rozumiem powinna być zmieniarka fabryczna. Jest to gniazdo (8/20 PIN) Jeżeli ktoś montował taką lub podobną zmieniarkę albo wie jak rozwiązać ten problem w tym radiu to proszę o pomoc. Z góry dzięki i mam nadzieję, że wszystko wytłumaczyłem w miarę przejrzyście.
Rob@k Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) Zrób zdjęcie naklejki z radia z wyjściami. Ale z tego co widzę nie ma wejścia na zmieniarkę i nie będzie to działać. Powinieneś wypiąć kostkę z radia i podpiąć ją pod czerwone gniazdo przejściówki, następnie z przejściówki odpinasz niebieskie kostkę i w jej miejsce dajesz kostke od bluetootha i to podpinasz do radia. Edytowane 8 Sierpnia przez Rob@k
Rob@k Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) W twoim radiu brakuje wejsc Kostka C Cd Edytowane 8 Sierpnia przez Rob@k
RocketBeats Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia @Rob@k czyli rozumiem, że nie ma możliwości podpięcia tej zmieniarki, tak?
Rob@k Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Nie da rady 2 godziny temu, RocketBeats napisał(a): @Rob@k czyli rozumiem, że nie ma możliwości podpięcia tej zmieniarki, tak? Nie da rady. Ewentualnie zmiana radia z wejściem CD
Rekomendowane odpowiedzi