Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Prośba o analizę logów (VW Golf MkIV AJM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc panowie do rzeczy. Pacjent to golf MkIV a jego przypadłość to wchodzenie w tryb awaryjny powyżej ~3,5kobr/min silnik AJM po wejściu w tryb awaryjny wyświetlany jest błąd:

17958 - Charge Pressure: Control Deviation

P1550 - 11-00 - Control Limit Not Reached

a oto logi dynamiczne:

47162445.jpg

42753500.jpg

24580731.jpg

94367933.jpg

z góry dzięki :hi: za pomoc

Opublikowano

to nie jest silnik ajm od tego zacznijmy , turbo strasznie wolno sie zbiera- nie było majstrowane przy sztandze, nie widac trybu awaryjnego ze sie robi turbo nie doladowuje niz przeładowuje, sprawdz wezyki podcisnieniowe , jak sprawne ,cale nie popekane to napisz bedziemy myslec dalej

zły kat synchronizacji za bardzo rozjezdza sie powinien do 0,6 najwyżej

Opublikowano
  • Autor

na obudowie rozrzadu było jak byk AJM (do bagażnika na wlepke nie patrzyłem) a trybu awaryjnego nie widać bo jak bym wrzucił logi z notlaufem to by były be :wink4: A czy to normalne ze w grupie 10-tej intake air pressure jest niezmienne w zakresie 1000-3500obr/min :?:

Na sztange specjalnie zwróciłem uwage i wg mnie pracowała bez zarzutu- cyklicznie zmieniała swoją pozycję (obserwacja fizyczna na jałowym)

Opublikowano

widac to po logach i zapewniam cie ze to nie jest ajm bardziej ATD, AXR, o sztange chodzilo mi ze moze jest wydluzona (ale nie koniecznie) chodzilo czy ktos wczesniej sie nie bawil nia ,

Opublikowano
  • Autor

widac to po logach i zapewniam cie ze to nie jest ajm , o sztange chodzilo mi ze moze jest wydluzona (ale nie koniecznie) chodzilo czy ktos wczesniej sie nie bawil nia ,

nie specjalnie utworzyliśmy pseudo kanał żeby przyjrzeć się sztandze (bo tylko od dołu da się to przyzwoicie zrobić i wszystko wygląda na niegrzebane) jeśli znasz odpowiedź na pytanie które zadałem w poprzednim poście to prosze odpowiedz.
Opublikowano

A czy to normalne ze w grupie 10-tej intake air pressure jest niezmienne w zakresie 1000-3500obr/min

nie jest to normalne ale dlaczego za mało logow zeby sie dowiedziec zrob statyczne bs i dynamiczne