wadiz Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Otóż już raz miałem zapchany odpływ klimy, mechanik udrożnił mi go. Niestety, po udrożnieniu i tak pozostał nieprzyjemny odór, który pojawiał się po wyłączeniu i następnym włączeniu np. po 2-3 h nawiewu. Obecnie czeka mnie demontaż schowka i zapuszczenie Bizolu wprost na parownik. Tylko pojawiają się dwa pytania: Czy podczas rozbierania schowka muszę odłączyć akumulator, bo posiadam zmieniarkę? Jeszcze jakby ktoś posiadał zdjęcie spodu pojazdu gdzie znajduje się ten odpływ. Na internetach pełno zdjęć, tylko akurat nie ma B7 czy tam B6. Gdzieś na forum przeczytałem, że ów odpływ jest ukryty, co na pewno nie jest prawdą, gdyż mechanik niczego nie ściągał/odginał i pojawiła się woda pod samochodem.
kqba Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Ja tam bym aku nie odłączał. Parownik polecam potraktować preparatem Savo. Kilka dni będzie śmierdzieć chlorem, ale grzyba się pozbędziesz na jakiś czas. Żeby utrzymać parownik bez grzyba to najlepszym rozwiązaniem jest montaż dachu solarnego, ewentualnie przycisku Menu i uruchomienie wentylacji po każdej jeździe.
wadiz Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia Okey, a jak mam przeczyscic odplyw - tak jak wspomnialem mam zatkany. Schowej zdjety dostalem sie. Rady? Bylem na kanale, lecz nic nie widze.
Rekomendowane odpowiedzi