Al3czko Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Cześć, mam problem z nie świecącymi światłami pozycyjnymi LED w klapie bagażnika w sedanie. Komputer pokazuje błąd świateł z tyłu. Chciałem w związku z tym zapytać gdzie na schemacie są od nich bezpieczniki? Czy one są na osobnym obwodzie? Żarówki przeciwmgłowe i wstecznego świecą normalnie. Podejrzewam, że to te z tyłu w bagażniku z prawej strony. Patrzyłem nawet schemat ale nie ma tam wprost napisane np "oświetlenie tylne" czy coś. Po riserczu znalazłem że to mogą być te "moduł komfortu" chyba 30A. Rok produkcji 2010, diesel. Edit. Z takich dodatkowych informacji to aku się rozładował jakiś czas temu bo stał pół roku. Być może jest to tym spowodowane? Nie świeci lewe i prawe więc sytuacja jest podejrzana i chyba nie ma co ryzykować najpierw kupienia nowych lamp bo te pędy są chyba zespolone a jeden zamiennik depo widziałem ponad 300zł Edytowane 3 Września przez Al3czko
Al3czko Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Tak teraz jeszcze sprawdzam, że może to być w słupku bezpieczników B 8 i 10 bo w opisie do młodszych wersji jest tam właśnie "oświetlenie zewnętrzne" Audi A4/S4 (B8/8K) (2008-2016) – skrzynka bezpieczników - Schematy bezpieczników AUTOBEZPIECZNIKI.PL Schemat skrzynki bezpieczników - Audi A4/S4 (B8/8K). Lata produkcji: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014...
Muskel1 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Lampy te nie mają osobnych bezpieczników. Zasilane są bezpośrednio z modułu komfortu. Albo wiązka pękła w miejscu przejścia między karoserią a klapą bagażnika, albo moduł komfortu ma usterkę. Ja obstawiam wiązkę.
Rekomendowane odpowiedzi