nreal0 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) Dzień dobry drodzy forumowicze. Bolid: Audi A4 B6 Sedan 2.5 TDI BAU Quattro, Tiptronic GBG 5HP-19 Diagnostyka wykonywana VCDS Ogólnie to coś było ewidentnie grzebane, bo teraz widzę, że vin zarówno w sterowniku jak i w zegarach jest zupełnie inny niż na ramie (nieścisłości na tej płaszczyźnie zgłasza zresztą sterownik Airbag) Największym problemem są komunikaty o spalonych żarówkach. Wszystkie świecą, a fis i CZE wywala błędy. Kierunkowskazy migają w trybie spalonym, mimo że żarówki są sprawne. Oprócz tego to kontrolka poduszek się zapala podczas jazdy. Czy jest możliwość przekodowania Vinu w sterowniku Airbag (fajnie jednak gdyby poduszki działały na wszelki wypadek). Obstawiam, że wszystkie te kodowania trzeba by przeprowadzić w jednym czasie, czyli sterownik silnika na stół, vag commander do zegarów w dłoń i rura żeby to jakoś działało. Kwestia jest tylko taka, że jeśli ktoś kiedyś zrobił immo-off, to czy będę w ogóle w stanie podnieść te poduszki do życia? Po tych zabiegach w tym przypadku błąd 00474 zostanie. Autoscan VCDS: Log-A4 B6 2.5 TDI-WAUZZZ8E93A402144-301500km 11.08.24 po kasowaniu.txt Błędy w airbag pokazują się dopiero po wejściu w moduł: Kody bledow Airbag AUDI A4 B6 2.5 TDI.txt Gdzie szukać przyczyny? Oprócz tego mam jeszcze błąd sterownika drzwi kierowcy Przy przeglądaniu logów moją uwagę przykuły też wartości bloków pomiarowych Airbag: Bloki pomiarowe Airbag AUDI A4 B6 2.5 TDI 11.08.24.txt Strzelone napinacze tylnych pasów>? Trochę tego jest, ale liczę na was 🥺 Edytowane 11 Września przez nreal0 poprawka diagnostyki vcds
Muskel1 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 1. Wrzucamy zawsze pełny auto-scan w formie pliku .txt a nie wycinki i zdjęcia. 2. VIN przyuczysz w sterowniku Airbag w adaptacjach w kanale 81.
nreal0 Opublikowano 11 Września Autor Opublikowano 11 Września Dodałem pełny autoscan, wycinki zostawiłem w celu szybszego zobrazowania problemu, jeśli bardzo przeszkadzają to mogę wyrzucić.
Muskel1 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) Na scanie nie ma błędu w sterowniku AirBag. Przyuczyłeś już VIN? Dodatkowo opisz jakie masz wyposażenie, czyli czy masz czujnik deszczu/światła? Jakie masz Lampy, xenon czy halogen, czy może bi-xenon?, czy masz hak holowniczy? Edytowane 11 Września przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi