Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kierownica nie blokuje się w A4 B8 po wyjęciu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po wyjęciu kluczyka kierownica nie blokuje się. Od czego zacząć? 

Opublikowano
W dniu 11.09.2024 o 17:02, Diego1121 napisał(a):

Witam. Po wyjęciu kluczyka kierownica nie blokuje się. Od czego zacząć? 

Nie wiem ile razy nadaremnie prosiłem Ciebie o wrzucenie pełnego auto-scanu, za każdym razem gdy otwierasz nowy post z jakimś problemem w Twoim aucie. Tak samo tutaj należy od tego zacząć.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie wiem ile razy nadaremnie prosiłem Ciebie o wrzucenie pełnego auto-scanu, za każdym razem gdy otwierasz nowy post z jakimś problemem w Twoim aucie. Tak samo tutaj należy od tego zacząć.

Co do blokady znalazłem tylko taki błąd. Czy blokada uszkodzona czy ktoś zakodował poprostu i dlatego jest błąd? (bo słyszałem, że nie każde b8 miało blokadę) 

IMG_20240915_133711633.jpg

Opublikowano

Kolego jeszcze raz i zarazem po raz ostatni pytam o pełny auto-scan, a nie zdjęcie czy kod błędu.

Opublikowano
  • Autor

W załączniku. 

auto scan.txt

Opublikowano

Masz w aucie zamontowaną blokadę elektroniczną ELV. Jest ona podsystemem w sterowniku 05.

Najprawdopodobniej ma ona usterkę.

Screenshot_20240917_130223_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Masz w aucie zamontowaną blokadę elektroniczną ELV. Jest ona podsystemem w sterowniku 05.

Najprawdopodobniej ma ona usterkę.

Screenshot_20240917_130223_Opera.jpg

Chciałbym spróbować się do niej dostać. Od czego zacząć? Gdzie ona jest dokładnie? 

Opublikowano

Na kolumnie kierownicy. 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Na kolumnie kierownicy. 

Jest może jakieś zdj co rozebrać by się dostać? Wrzucałeś mi czasem zdj z opisem elementów, mógłbyś mi wrzucić proszę? 

Opublikowano

To jest dosyć pracochłonna praca. Musisz dużo elementów porozbierać. Związane z tym są takie prace jak demontaż poduszki, demontaż kierownicy,  demontaż osłon kolumny  kierownicy, demontaż kolumny kierownicy, dopiero demontaż ELV.

Nowy ELV musi zostać przyuczony w ASO lub u kogoś posiadającego ODIS, dostęp online oraz uprawnienia GeKo. To nie jest robota p&p.

Steuergerät für elektronische Lenksäulenverriegelung -J764- aus- und einbauen.pdfSchalttafelabdeckung Fahrerseite aus- und einbauen.pdfSpaltabdeckung Schalttafeleinsatz aus- und einbauen.pdfMontageübersicht - Schaltermodul Lenksäule.pdfMontageübersicht - Airbag Fahrerseite, geschraubte Airbag-Version.pdfLenkrad aus- und einbauen.pdfAirbag-Einheit mit Zünder aus- und einbauen, geschraubte Airbag-Version.pdfFußraumausströmer Fahrerseite aus- und einbauen.pdfMontageübersicht - Lenksäulenverkleidung.pdfSchaltermodul Lenksäule aus- und einbauen.pdfLenksäule aus- und einbauen.pdfMontageübersicht - Lenksäule.pdf

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informację. A czy to prawda, że nie każde b8 miało tą blokadę? 

Opublikowano

Prawda, z tego co pamiętam były niektóre modele poliftowe z automatycznymi skrzyniami nie mające ELV.