Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Awaria hamulca ręcznego w A4 B8

Spiter

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam taki problem ze chciałem naprawić piszczący reczny z prawej strony, cofnąlem tloczki i przy dokręcaniu silniczka popękał. Miałem zamowic nowy, ale moja nieobecność teściu to jakoś złożył i akumulatorem próbował czy dziala(🤬) myślałem że wyjdę z siebie. Po zakończeniu trybu wymiany okładzin prawa strona normalnie się zacisnęła, lewa wgl nie ruszyła i wbił się tryb awaryjny) Teraz ani w tą ani w tą(ani nie moge rozpoczac ani zakonczyc wymiany okladzin), bo wyskakuje jakaś informacja.

Poniżej błędy.

20240916_200206.jpg

20240916_200156.jpg

20240916_200117.jpg

20240916_200105.jpg

Gratuluje wścibskiego teścia 🤣  zakładasz nowy silniczek, kasujesz błędy i powinno dać się zakończyć procedurę wymiany okładzin. najlepiej przed zakończeniem trybu wymiany okładzin wycofaj podając zasilanie bezpośrednio na silniczki.

Edytowane przez audicoman

12 godzin temu, audicoman napisał(a):

Gratuluje wścibskiego teścia 🤣  zakładasz nowy silniczek, kasujesz błędy i powinno dać się zakończyć procedurę wymiany okładzin. najlepiej przed zakończeniem trybu wymiany okładzin wycofaj podając zasilanie bezpośrednio na silniczki.

Problem rozwiązany, kilka razy musiałem zaciągnąć i spuscic ręczny, i załapał, błędy wykasowałem i jest oki. Jutro maja przyjść zaciski, więc wymienie od razu komplet.