Szumi209 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Witam, nie mogę zaaktualizować map online, obecnie posiadam soft MHS2_ER_AU_P1240 Oprogramowanie 0211 mam mapy na któryś nie ma nowszej drogi s3 , wykupiłem w myAudi nawigację. Mam Google earth online wszystkie stacje utrudnienia dróg zamkniętych a dalej nie widzi drogi s3 czy ktoś wie gdzie znaleźć aktualizacje map do mojej navi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Powoli ogarniam temat wgrać Soft p2142 pozniej soft p2035 pozniej mapy p330 ? Dobrze mowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Masz małą nawigację i tam nie ma map poprzez OTA. Mapy u Ciebie są na karcie SD w jednostce MMI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Ok czyli ściągam mapy do Mhs2 nowe p330_n60mib…. Rozpakowuje na kartę SD i aktualizuje z kart SD ? musze przed tym aktualizować softa w sensie mmi ? Czy może zostać ten co mam1240 i nowe mapy na nim będą działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Nie będzie działać bo jednostka nie jest spatchowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Co to znaczy bo nie za bardzo wiem o co chodzi, czyli co muszę najpierw soft i dopiero mapy ? Czy nie będą działać mapy i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Są 2 sposoby aktualizacji map. 1. Legalna poprzez zakupienie w Twoim przypadku karty SD z aktualnymi mapkami, oraz odblokowanie ich w ASO. 2. Aktualizacja poza ASO przy użyciu tzw. Patcha/aktywatora. W tym celu należy ściągnąc aktualne ostatnie mapki ( do tej wersji MMI P330). Spatchowanie jednostki za pomocą aktywatora. Patch ten odblokowuje mapki i przy okazji odblokowuje też CarPlay/Android Auto. Oczywiście te obie funkcje działają tylko po dołożeniu podwójnego złącza USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Okey czyli pobrać też aktywator i nim nagrać plik map p330 na kartę SD , co to za aktywator ? czy wystarczy ten plik/folder rozpakować winrarem na kartę i puścić w mmi aktualizacje , czyli wychodzi na to że nie muszę robić aktualizacji softu żeby mieć mapy ? Bo nie rozumiem co to jest aktywator, myślałem że wystarczy rozpakować na kartę SD i do auta podłączyć, mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi z tym patchowaniem aktywatorem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września 5 minut temu, Szumi209 napisał(a): mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi z tym patchowaniem aktywatorem ? Wytłumaczyłem u góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Wytłumaczyłem u góry. Ok ale dalej nie wiem co to za aktywator mógłbyś to jakoś opisać ? aktywator w mmi czy aktywator podczas wgrywania map na SD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września Ok ogarnięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września No i temat nie skończony są patchy na mhi2 a nie ma na mojego mhs2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września Wszystko jest na forum wielokrotnie opisywane. Wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września (edytowane) Zanim uwalisz jednostkę, bo coś czuję, że tak się tutaj to skończy, to masz na dole linka do odpowiedniego aktywatora. Ściągasz go, rozpakowujesz za pomocą 7zip, wrzucasz do katalogu głównego na karcie SD. Uruchamiasz w MMI czerwone menu i wsadzasz karte do slotu SD1. Z pozycji czerwonego menu uruchamiasz Update i aktywujesz go. Czekasz aż cała procedura zakończy się zielonym ekranem i wiadomością o pomyślnym zakończeniu. Wyciągasz kartę, wkładasz kartę z mapkaki do slotu i to wszystko. https://mega.nz/folder/skIyXTZD#xV0zbQP_ZkQOgcYei7nj2A Edytowane 20 Września przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Zanim uwalisz jednostkę, bo coś czuję, że tak się tutaj to skończy, to masz na dole linka do odpowiedniego aktywatora. Ściągasz go, rozpakowujesz za pomocą 7zip, wrzucasz do katalogu głównego na karcie SD. Uruchamiasz w MMI czerwone menu i wsadzasz karte do slotu SD1. Z pozycji czerwonego menu uruchamiasz Update i aktywujesz go. Czekasz aż cała procedura zakończy się zielonym ekranem i wiadomością o pomyślnym zakończeniu. Wyciągasz kartę, wkładasz kartę z mapkaki do slotu i to wszystko. https://mega.nz/folder/skIyXTZD#xV0zbQP_ZkQOgcYei7nj2A ok super dzięki, dla pewności, formatuję kartę na farmy 32 i do niej rozpakowuje tylko i wyłącznie ten plik co mi wysłałeś tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września (edytowane) Ok dam znać później czy się udało Edytowane 20 Września przez Szumi209 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września Tak, tylko wszystko to co w ściągniętym archiwum na kartę SD do głównego katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września Ok to zaktualizowałem dwa softy do najnowszego i zainstalowałem ten plik od ciebie , teraz mogę sobie nagrać nowe mapy i będą działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 20 Września Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 20 Września Tak, mampy na kartę i do slotu SD. MMI je teraz rozpozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi209 Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 38 minut temu, Muskel1 napisał(a): Tak, mampy na kartę i do slotu SD. MMI je teraz rozpozna. Dzięki wielkie pozdrawiam 💪 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi