Kasspy Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) Witam, Bardzo bym prosił o ocenę logów 1.8T bex po sofcie z 190km na teoretyczne 260 koni. Logi robione przy włączonej klimatyzacji (okazało się po logach). Nie robione do odcinki bo nie było tyle miejsca + chciałem uniknąć aktualnej odcinki. Logi robione na 3 biegu. Na dworze ok 27 stopni (mogę się mylić). Logi statyczne 002+033 przed resetem korekt VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. 002+033 po resecie korekt VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. 001+003 przed resetem korekt. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. 001+003 po restarcie korekt VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Logi dynamiczne: 002+033 VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. 003+020 VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. 115+118 VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. 090+093 VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Edytowane 22 Września przez Kasspy
przem8 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) Turbo późno wstaje i nie trzyma w ogóle zadanego doładowania i patrząc po wysterowaniu nki to górą nie ma szans żeby wiecej z niego wyciągnąć. 260 to teraz napewno nie ma. Bliżej 230-240 bym obstawiał i brak ciosu z dolu musi denerwować? Edytowane 22 Września przez przem8
Kasspy Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września 11 minut temu, przem8 napisał(a): Turbo późno wstaje i nie trzyma w ogóle zadanego doładowania i patrząc po wysterowaniu nki to górą nie ma szans żeby wiecej z niego wyciągnąć. 260 to teraz napewno nie ma. Bliżej 230-240 bym obstawiał i brak ciosu z dolu musi denerwować? Wiesz co częściej korzystam z wyższych partii obrotów to aż tak tego nie odczuwam. Co sugerujesz żeby sprawdzić? turbo nie domaga czy szukać problemu gdzieś indziej? Pytanie nr 2. Czy patrząc na logi dzieje się coś złego ? typu cofanie zapłonów itd? dodam że są powyżej 4 tyś strzały.
przem8 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Turbo hybryda pewnie, ciekawe jaka, bo możę od początku tak to działało? Pewnie już żeliwo popękane, zwłaszcza jak są te wieśniackie popsy wgrane. Możesz sprawdzić zawór dv czy sprawny. Jeśli tak to podciągnąc sztangę od wg, a jęsli to nic nie da to nowe turbo.
Kasspy Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września Godzinę temu, przem8 napisał(a): Turbo hybryda pewnie, ciekawe jaka, bo możę od początku tak to działało? Pewnie już żeliwo popękane, zwłaszcza jak są te wieśniackie popsy wgrane. Możesz sprawdzić zawór dv czy sprawny. Jeśli tak to podciągnąc sztangę od wg, a jęsli to nic nie da to nowe turbo. 1.Czy w logach poza turbo jest wszystko ok ? Mianowicie nie ma żadnych cofek zapłonu czy innych niepokojących rzeczy ? I czy mogę bez obaw jeździć ze coś się stanie korzystając z pełnego obrotomierza dopóki nie wymienię turbiny?? 2.Dv jest nowa ma z 2 tysiące km. 3. Wcześniej turbo dmuchało max 1.8 bara o ile się nie mylę. Wymieniłem wszystkie węże podciśnienia i się teraz poprawiło. 4. Turbo było zmieniane aktualnie 10 tysięcy kilometrów temu i nie była wtedy zmieniana mapa pod te turbo w żaden sposób. Mapa została taka jak była na wcześniejszym. Dzięki za sugestie
przem8 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) 32 minuty temu, Kasspy napisał(a): Wcześniej turbo dmuchało max 1.8 bara o ile się nie mylę. Wymieniłem wszystkie węże podciśnienia i się teraz poprawiło. Ciekawe jak jak ma zadane 1.3 bara w sofcie. 32 minuty temu, Kasspy napisał(a): Turbo było zmieniane aktualnie 10 tysięcy kilometrów temu i nie była wtedy zmieniana mapa pod te turbo w żaden sposób. Mapa została taka jak była na wcześniejszym. To lepiej zmienić ten soft. Dziwne, że nie wyrzuca błędu niedoladowania ale pewnie w sofcie namotane żeby się checki nie paliły. Mozesz dozynac ten silnik, logi w normie prócz tego turbo. Edytowane 22 Września przez przem8
Kasspy Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września Godzinę temu, przem8 napisał(a): Ciekawe jak jak ma zadane 1.3 bara w sofcie. To lepiej zmienić ten soft. Dziwne, że nie wyrzuca błędu niedoladowania ale pewnie w sofcie namotane żeby się checki nie paliły. Mozesz dozynac ten silnik, logi w normie prócz tego turbo. To w takim razie tak jak pisałem wcześniej się pomyliłem z tym doładowaniem i nie dmuchał 1.8 bara a 0.8 bara max. Sorry ale pomyliło mi się 😅 W takim razie ile teraz dmucha? Bo patrząc po logach ciężko mi to odczytać samemu. PS. możesz podpowiedzieć jak odczytać ten boost prawidłowo samemu na przyszłość Vcdsem jak sprawdzam błędy to nic nie ma. Wcześniej były jakieś błędy odnośnie wypadania zapłonów, sondy lambda, ale ogarnąłem wszystkie węże podciśnienia + nowa pompa paliwa pierburga oraz rzeczy które pisałeś mi w poprzednim poście i póki co czystka. Soft planuje zmienić tylko nie wiem zbytnio u kogo... Polecasz kogoś w mazowieckim? okolice warszawy o ile się orientujesz w tych okolicach? Przed softem chce zmienić jeszcze turbo + cały nowy rozrząd dla świętego spokoju, ewentualnie zajrzenie do smoka
przem8 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września 7 godzin temu, Kasspy napisał(a): PS. możesz podpowiedzieć jak odczytać ten boost prawidłowo samemu na przyszłość W gr. 115 masz zadane i osiągnięte doładowanie. Od wartości odejmujesz 1bar i masz doładowanie. 7 godzin temu, Kasspy napisał(a): Polecasz kogoś w mazowieckim? okolice warszawy o ile się orientujesz w tych okolicach? Niestety nie.
Rekomendowane odpowiedzi