Sieni Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Witajcie. Szukam otwartego obwodu na tym zaworze, bo taki błąd wystawia mi VAG. Z tego co przeczytałem na forum i w innych miejscach, zawór ten zasilany jest z przekaźnika pompy paliwa J17. Ale w dostępnych mi schematach, wygląda na to, że zasilany jest z grzałki sondy lambda z wtyczki 6 pinowej, tak jak na pokazanym schemacie. Mam niewłaściwe schematy? Silnik 1.8 AVJ
Fazii Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października (edytowane) 9 godzin temu, Sieni napisał(a): Z tego co przeczytałem na forum i w innych miejscach, zawór ten zasilany jest z przekaźnika pompy paliwa J17 I tak właśnie jest. Następnie zasilanie idzie przez bezpiecznik S234 (czyli bezpiecznik nr 34, 15A). Dalej na 10-cio pinową brązową kostkę pin 8. Kostka jest w tej samej komorze co ECU. Z tej kostki idziemy na złącze D22 skąd zasilane jest N112, N80, N249, G70 itd. Edytowane 2 Października przez Fazii
Rozwiązanie Sieni Opublikowano 3 Października Autor Rozwiązanie Opublikowano 3 Października Ok, na tym schemacie tego nie widzę. Udało się znaleźć przyczynę - ucięty przewód w głównej wiązce idącej do ECU, szkoda, że zacząłem od strony silnika go rozbierać 🫣
Rekomendowane odpowiedzi