Aczak Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Witam. Prosiłbym o analizę logów dynamicznych, jak i statycznych. Borykam się ostatnio z problemem lekkiego zamulenia auta, mam wrażenie, że nie ciągnie tak jak powinno. W dodatku słychać łańcuszek rozrządu na ciepłym silniku gdzie wcześniej była cisza, załączam filmik jak chodzi silnik. Auto jest 2 lata po programie na 196,6km, centralny intercooler oraz downpipe, posiada też LPG. Dynamiczne: 003+020 https://log.tunezilla.com/s/o4oBOiJj 002+033 https://log.tunezilla.com/s/zrla17x6 115+118 https://log.tunezilla.com/s/VDxQgy9b Statyczne: 090+093 logowanie na rozgrzanym silniku Dodam, że na zimnym w grupie 090 w kolumnie trzeciej jest stałe -2, natomiast 093 kolumna trzecia stałe 0. Log #876878 LOG.TUNEZILLA.COM YouCut_20241016_231742100.mp4
pucha10 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października (edytowane) Wtryski pętlą, i trochę wysokie wartości w gr20, lekki overboost z dołu, ale poza tym te logi ok wyglądają. Co to za turbo? Edytowane 19 Października przez pucha10
Aczak Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października @pucha10 Skoro wtryski pętlą to może być z powodu zbyt agresywnego programu dla nich czy coś innego? I czym mogą być spowodowane wyższe wartości w gr20 oraz overboost? Nieszczelność gdzieś w dolocie? Turbo to zwykłe k03
przem8 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października (edytowane) Program masz zdupczony i tyle. Poza tym strasznie mało boostu z dolu zadane. Tam spokojnie 1-1.1 bara moza dmuchnac i lepiej by się odpychało z dołu. Wtryski z bexa wsadz i korekta softu. Cofki mogą być przez paliwo 95 i pętlenie. Sprawdz czy na gazie tez występują. Zmulenie może być przez złą mieszanke na lpg Edytowane 19 Października przez przem8 1
Aczak Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października @przem8 Przez ponad 1,5 roku na programie autko śmigało naprawdę fajnie, dopiero teraz od jakichś 5 miesięcy odczułem jakieś dziwne spadki, chyba że to przez moją dziadkowatą jazdę ostatnio 😁. Chyba, że po tych 2 latach program się tak rozjechał... Paliwo na jakim jeżdżę to v-power 95 z Shella i na tym też auto było strojone. Zrobię jeszcze logi gr 002+033 na gazie i podrzucę, bo jednak mam wrażenie, że na LPG odpycha się o wiele gorzej.
przem8 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października Program się sam z siebie nie rozjeżdza, a jedynie silnik dożyna Jak masz logi zaraz po sofcie to możesz wrzucić dla porównania. Z lpg log może być dłuższy z róznych obciązeń, nie tylko gaz w podłogę.
Aczak Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października (edytowane) @przem8 nie no motorownia myślę, że jest zdrowa sam tuner przed modyfikacja stwierdził, ze z silnikiem jest wszystko w porządku, a na programie jakoś dużo kilometrów jeszcze nie zrobiłem 😅 Niestety nie posiadam logów z tamtego okresu. Dzięki za podpowiedź, bo zrobiłbym go tak samo jak i resztę. Postaram się jeszcze dzisiaj dorzucić log z lpg. Edytowane 19 Października przez Aczak
Aczak Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października @przem8 Podrzucam logi z LPG gr 002+033 z różnych obciążeń, tak jak pisałeś. Log #877378 LOG.TUNEZILLA.COM
Aczak Opublikowano 20 Października Autor Opublikowano 20 Października Tak jak myślałem, dzięki Jak do natychmiastowej, to znaczy, że jest tragicznie.
Rekomendowane odpowiedzi