Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Analiza logów w Audi A4 B6 1.8 T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Prosiłbym o analizę logów dynamicznych, jak i statycznych. Borykam się ostatnio z problemem lekkiego zamulenia auta, mam wrażenie, że nie ciągnie tak jak powinno. W dodatku słychać łańcuszek rozrządu na ciepłym silniku gdzie wcześniej była cisza, załączam filmik jak chodzi silnik. Auto jest 2 lata po programie na 196,6km, centralny intercooler oraz downpipe, posiada też LPG.

Dynamiczne:

003+020 https://log.tunezilla.com/s/o4oBOiJj

002+033 https://log.tunezilla.com/s/zrla17x6

115+118 https://log.tunezilla.com/s/VDxQgy9b

Statyczne:

090+093 logowanie na rozgrzanym silniku 

Dodam, że na zimnym w grupie 090 w kolumnie trzeciej jest stałe -2, natomiast 093 kolumna trzecia stałe 0.

LOG.TUNEZILLA.COM

Opublikowano (edytowane)

Wtryski pętlą, i trochę wysokie wartości w gr20, lekki overboost z dołu, ale poza tym te logi ok wyglądają. Co to za turbo?

Edytowane przez pucha10
Opublikowano

@pucha10 Skoro wtryski pętlą to może być z powodu zbyt agresywnego programu dla nich czy coś innego? I czym mogą być spowodowane wyższe wartości w gr20 oraz overboost? Nieszczelność gdzieś w dolocie? Turbo to zwykłe k03

Opublikowano (edytowane)

Program masz zdupczony i tyle. Poza tym strasznie mało boostu z dolu zadane. Tam spokojnie 1-1.1 bara moza dmuchnac i lepiej by się odpychało z dołu.

Wtryski z bexa wsadz i korekta softu.

Cofki mogą być przez paliwo 95 i pętlenie. Sprawdz czy na gazie tez występują.

Zmulenie może być przez złą mieszanke na lpg 

Edytowane przez przem8
  • Lubię to 1
Opublikowano

@przem8 Przez ponad 1,5 roku na programie autko śmigało naprawdę fajnie, dopiero teraz od jakichś 5 miesięcy odczułem jakieś dziwne spadki, chyba że to przez moją dziadkowatą jazdę ostatnio 😁. Chyba, że po tych 2 latach program się tak rozjechał... Paliwo na jakim jeżdżę to v-power 95 z Shella i na tym też auto było strojone.  Zrobię jeszcze logi gr 002+033 na gazie i podrzucę, bo jednak mam wrażenie, że na LPG odpycha się o wiele gorzej.

Opublikowano

Program się sam z siebie nie rozjeżdza, a jedynie silnik dożyna :P Jak masz logi zaraz po sofcie to możesz wrzucić dla porównania.

Z lpg log może być dłuższy z róznych obciązeń, nie tylko gaz w podłogę.

Opublikowano (edytowane)

@przem8 nie no motorownia myślę, że jest zdrowa sam tuner przed modyfikacja stwierdził, ze z silnikiem jest wszystko w porządku, a na programie jakoś dużo kilometrów jeszcze nie zrobiłem 😅 Niestety nie posiadam logów z tamtego okresu. 

Dzięki za podpowiedź, bo zrobiłbym go tak samo jak i resztę. 

Postaram się jeszcze dzisiaj dorzucić log z lpg.

Edytowane przez Aczak
Opublikowano

@przem8 Podrzucam logi z LPG gr 002+033 z różnych obciążeń, tak jak pisałeś. 

LOG.TUNEZILLA.COM

Opublikowano

Gaz do natychmiastowej regulacji!

Opublikowano

Tak jak myślałem, dzięki :) Jak do natychmiastowej, to znaczy, że jest tragicznie.