Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z oświetleniem postojowym w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z prawa przednia postojówka. Od pewnego czasu zauważyłem że zapala się i gaśnie postojówka, przez kilka pierwszych minut w pewnej sekwencji (wydaję się że w równych odstępach czasu) po czym wyskakuje błąd na desce o prawej przedniej i prawej tylnej pozycji. Jak wyskoczy błąd na desce to całkowicie przestaje świecić. Dodam jeszcze że nie ma znaczenia czy auto jest odpalone czy włączony zapłon tylko. Wrzucam film żeby zobrazować. Ktoś ma pomysł co jest grane ?

Edytowane przez maateeussz
Opublikowano

Zacznij od wymiany żarówki. Jak nie pomoże to sprawdź czy nie masz uszkodzonych kabli w lampie.

Opublikowano

Witam, mała aktualizacja postępów poszukiwań problemu pulsującego światła postojowego. Zauważyłem że:

1. wyciągając kluczyk ze stacyjki i zostawiając kierunek w prawo lub lewo wszystko działa jak należy postojówka świeci jak należy.

2. odpalając silnik i włączając światła prawa przednia pozycja przez kilka minut świeci i gaśnie w równych odstępach po czym wyskakuje błąd na desce o przepalonej żarówce z przodu i z tyłu, a światło postojowe przednie gaśnie. Tylne świeci dobrze.

3. nie wiem czy to ma tak być ale, przyglądając się tylnym światłom pozycja/stop w żarówce p21/5w pozycja świeci a stop delikatnie się żarzy.

Może ktoś ma jakiś pomysł od czego zacząć bo ja już rozkładam ręce.