yoda Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Dziś rano zapaliły mi się błędy: - oświetlenie samochodu awaria, - kierunkowskazy przedni z prawej niesprawny - kierunkowskazy przedni z lewej niesprawny - Audi adaptive light usterka. Dodatkowo w menu pojawiła mi się opcja, której wcześniej nie miałem. W sekcji Samochód: ustawienia pojawiła się opcja "Siedzenia". Dodam, że wczoraj zmieniałem kilkakrotnie w kodowaniu sterownika 09 Central electrics weather_lights na enabled i not_enabled. No i przez przypadek zmieniłem acc_support_config na acc_support, ale zaraz powróciłem do pierwotnej wartości. Wczoraj po kodowaniu nic się nie działo - brak błędów z DRL i kierunkami. Usterki wyskoczyły dopiero po odpaleniu auta dzisiaj rano. W czym może być problem? Załączam także skan. Z góry dziękuje za pomoc. skan.txt
yoda Opublikowano 25 Października Autor Opublikowano 25 Października (edytowane) Niestety pierwotne kodowanie nie pomogło. Nie mam pomysłu co może być nie tak. Czy ten błąd C119F00 - High beam variant, implausible static Date: 2024-10-25 08:43:12 Mileage: 226201 km Priority: 4 Malfunction frequency counter: 1 Unlearning counter: 117 może oznaczać, że mam źle zakodowane światła? Edytowane 25 Października przez yoda
Muskel1 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Najwidoczniej nie przywróciłeś pierwotnego.
yoda Opublikowano 25 Października Autor Opublikowano 25 Października (edytowane) Sprawdziłem w historii i przywróciłem wszystkie wcześniejsze ustawienia, a błędy są nadal. Nie wiem robić? Edytowane 25 Października przez yoda
Muskel1 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Masz gdzieś zapisany najstarszy auto-scan? Z czasów zanim zacząłeś cokolwiek grzebać w kodowaniach?
yoda Opublikowano 25 Października Autor Opublikowano 25 Października Mam, załączam poniżej. skan 2.txt
Muskel1 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października To skopiuj kodowania ze sterowników, w których grzebałeś, wklej i zapisz. Następnie rozłącz się i zarygluj auto pilotem na 15 min. aby sterowniki uśpiły się i wystartowały na nowo, po czym sprawdź.
yoda Opublikowano 25 Października Autor Opublikowano 25 Października Mówisz np. o tym? Długie kodowanie: 07501B43E17900CD01440010588E80F9100B1108000000000000000000001A810A450122003200?
Muskel1 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Jeżeli jest to pierwotne kodowanie to tak.
Rekomendowane odpowiedzi