Monti Posted October 26 Posted October 26 (edited) Cześć, problem dotyczy klap w kolektorze ssącym. Założyli nowy kolektor razem z nastawnikiem i w dalszym ciągu błąd występuje. Adaptacja przechodzi, system ok. Wrzucam logi z jazdy i auto scan. Dzięki za wszystkie sugestie. Log #879783 LOG.TUNEZILLA.COM Audi kolektor.txt Edited October 27 by Monti
Monti Posted October 27 Author Posted October 27 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Bo pewnie komponenty nie ori tylko zamienniki założone. Założyli wszystko Pierburg.
Monti Posted October 27 Author Posted October 27 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): No ale nie ori. No oni ori to to nie jest. Czyli klapa i nastawnik kiepskiej jakosci.
Muskel1 Posted October 28 Posted October 28 Nastawniki, czujniki i inne elektroniczne elementy montuję tylko oryginalne z ASO. Zbyt wiele razy miałem doświadczenia, że zamienniki właśnie jakieś głupie wartości do sterownikaów podawały wynikiem czego wywalało błędy.
Monti Posted November 1 Author Posted November 1 @Muskel1 Cześć, czy wartości wymaganr nie powinny się zmieniać od warunkow jazdy? Zastanawia mnie sytuacja, gdzie wartość zadana caly czas wynosi 100%. Nie powinna się zamykać i otwierać?
Muskel1 Posted November 1 Posted November 1 Powinno się zmieniać zależnie od stanu obciążenia silnika.
Monti Posted November 1 Author Posted November 1 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Powinno się zmieniać zależnie od stanu obciążenia silnika. No właśnie a tutaj ciągle mamy 100 lub 0 %. Nie zmienia sie nic.. Tak jak na logu który wrzuciłem.. Zastanawiam się czy coś w mapie nie bylo grzebane..
Recommended Posts