beszcza Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Panowie przymierzam się do update MMI. Chcę to zrobić z głową. Moja wersja softu to MHS2_ER_AU_P0463 a wersja oprogr. MU 0170. Zweryfikowałem na stronie mib-helper.com i wynika, że mogę mieć wersję MHS2_ER_AU_P2035 . Próbuję pobrać z https://mibsolution.one/ ale strona nie wiem czy padła, czy mocno obciążona nie mogę. Pomoże ktoś? I czy na pewno dobrą wersję softu mi dobiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu U mnie strona działa normalnie. https://mibsolution.one/#/1/9/MHS2 - DELPHI MIB-HS/Firmware/Audi/EU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beszcza Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu O teraz zadziałało! Czyli do mojej wersji będzie pasował ten soft tak?MHS2_ER_AU_P2035_MU0235_4M0906961CC_(A3, A4, A5, Q2, Q5).7z Mam jeszcze pytanie. Czy ja coś muszę wyłączyć? Na jednym z filmików widziałem, że jakiś gość wyłączał audio przez odbelevent. Dlaczego? Czy muszę? Czy po skończonym update musze coś jeszcze zrobić? Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, beszcza napisał(a): Czyli do mojej wersji będzie pasował ten soft tak? Tak. 3 minuty temu, beszcza napisał(a): Czy muszę? Nie musisz. 3 minuty temu, beszcza napisał(a): Czy po skończonym update musze coś jeszcze zrobić? Patch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beszcza Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu A skąd można pobrać patch i jak go wgrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Wszystko jest na forum, poszukaj😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beszcza Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Szukam i szukam i nic nie widzę, będę wdzięczny za wskazanie ścieżki bo bazuję trochę na tym tutorialu i tu koleś nic nie patc**je 😕 Edytowane 2 godziny temu przez beszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Sama aktualizacja Firmware (jak na fimiku) nie daje możliwości/nie wystarczy odczytania uaktualnionych mapek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beszcza Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Nie mam aktywnej navi. To jest kolejny krok, który chce zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu To bez narzędzia diagnostycznego potrzebnego do zmiany kodowań nie wykonasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beszcza Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): To bez narzędzia diagnostycznego potrzebnego do zmiany kodowań nie wykonasz. Czyli navi bez narzędzia diagnostycznego nie zrobię. Dobrze rozumiem? Ale sam update MMI po pobraniu wyżej wymienionego pliku uda się tak? Czy też nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Aktualizację wykonasz bez narzędzia diagnostycznego. Po aktualizacji w sterowniku 5F pozostanie co prawda błąd o nieprzeprowadzonej dokumentacji wstecznej, ale jest to czysto informacyjny/kosmetyczny błąd, nie mający żadnego wpływu na funkcjonalność. Do wykasowania tego błędu potrzebne jest narzędzie diagnostyczne oraz kalkulator XOR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beszcza Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Aktualizację wykonasz bez narzędzia diagnostycznego. Po aktualizacji w sterowniku 5F pozostanie co prawda błąd o nieprzeprowadzonej dokumentacji wstecznej, ale jest to czysto informacyjny/kosmetyczny błąd, nie mający żadnego wpływu na funkcjonalność. Do wykasowania tego błędu potrzebne jest narzędzie diagnostyczne oraz kalkulator XOR. Ok bardzo Ci dziękuję za pomoc i informacje. Jutro podejmę próbę updatu softu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi