harychorzow84 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 Witam Chcę wymienić profilaktycznie podporę wałków rozrządu tzw okular, zamontowany mam jeszcze starego typu 06L103144D nowego typu jest z literką K jeśli się nie mylę. Gdzieś w sieci znalazłem że producentem oryginału jest firma KOLBENSCHMIDT więc idąc tym tropem znalazłem okular tej firmy o nr 50007670 który jest o połowę tańszy od oryginału z ASO. Pytanie moje do obeznanych w temacie: -czy faktycznie ta firma jest producentem oryginału? -jeśli tak to czy nr tej części to jest już poprawiona wersja pospory?
harychorzow84 Opublikowano 21 Listopada 2024 Autor Opublikowano 21 Listopada 2024 Zaryzykuje i kupię podporę kolbenschmidt na zagranicznych forach piszą że nie odbiega jakością od oryginału a niektórzy piszą że jest to oryginał. Pytanie moje jak wygląda wymiana, czy dam radę bez kanału? W jakie części mam się jeszcze wyposażyć?
lordkliczko Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Idę cały czas Twoim tropem -> o ile tylko dasz radę odkręcić dwie śrubki z dołu to jakoś to powinno pójść, ale będzie ciasno
Petroholic Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Upewnij sie co do crossowania bo mi IC pokazuje zle... Z literka D wyglada tak: Natomiast z literka K tak: Wg opisu K jest do 2.0TFSI i nie wystepuje w produkcji Kolbena tylko Swag... To gorne zdjecie to Kolben dolne Swag. Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Petroholic
lordkliczko Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) W dniu 31.12.2024 o 01:20, Petroholic napisał(a): Upewnij sie co do crossowania bo mi IC pokazuje zle... Z literka D wyglada tak: Natomiast z literka K tak: Wg opisu K jest do 2.0TFSI i nie wystepuje w produkcji Kolbena tylko Swag... To gorne zdjecie to Kolben dolne Swag. 06L103144K powinno być i jest na dwa zawory Edytowane 1 Stycznia przez lordkliczko
Rekomendowane odpowiedzi