gsekulski Posted November 21 Posted November 21 Witam serdecznie. Od pewnego czasu pojawil się mi problem. Przestało mi działać podświetlenie w podsufitce auta. Mam na myśli tą lampkę nad siedzeniem pasażera oraz tą z przodu nad deską rozdzielczą. Był okres, że działało, a raz nie. Teraz przestały mi oba działać. Teoretycznie prąd dochodzi, bo po włączeniu świateł zapala się podświetlenie przycisków w tych lampkach, lecz naciskając przycisków nie ma rekcji, żadna żarówka się nie zapala. Proszę o pomoc
Tomnik Posted November 21 Posted November 21 (edited) 3 godziny temu, gsekulski napisał(a): Teoretycznie prąd dochodzi, bo po włączeniu świateł zapala się podświetlenie przycisków w tych lampkach, lecz naciskając przycisków nie ma rekcji, żadna żarówka się nie zapala. Błędne założenie. Podświetlenie piktogramów we włącznikach lampek, to oddzielny obwód z tym je zasilającymi. Brak napięcia w jednym z nich nie wpływa na stan drugiego. Edited November 21 by Tomnik
gsekulski Posted November 22 Author Posted November 22 Dziękuję za informację. W takim wypadku, co może być przyczyną? Ew. Może ktoś już walczył z takim problemem i chętnie pomoże.
Recommended Posts