AlanOGLL Posted November 25 Posted November 25 (edited) Witam Posiadam A4 B8 z 2009 roku z MMI 2G High. Od około dwóch miesięcy użytkuję ten samochód i męczy mnie temat zmiany muzyki z poziomu kierownicy. W podłokietniku posiadam wejście AUX (ktoś prawdopodobnie kiedyś dołożył), do którego podpinam telefon i puszczam muzykę. Niestety tylko z poziomu telefonu mogę zmieniać utwory. Czy istnieje na to jakiś sposób? Posiadam zmieniarkę CD Changer, a panel z przyciskami mam tam, gdzie gałka skrzyni biegów. W bagażniku też jest jakaś zmieniarka do płyt. W schowku nie mam żadnego AMI. Zdaję sobie sprawę, że budowa gniazda AUX może uniemożliwiać przesył tego typu informacji dlatego jestem w stanie kupić jakieś moduły bluetooth. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś fachowiec, który przerabiał już ten temat Edited November 25 by AlanOGLL
Muskel1 Posted November 25 Posted November 25 5 godzin temu, AlanOGLL napisał(a): Czy istnieje na to jakiś sposób? Z poziomu AUX nie istnieje.
Solution AlanOGLL Posted November 26 Author Solution Posted November 26 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Dla osób, które w przyszłości też będą miały tego typu zagwozdkę, znalazłem taki moduł: Audi A4 A5 A6 A8 Q7 MMI 2G BT/USB/SD/AUX - Oficjalny Sklep WEFA Polska - Wyłączny dystrybutor produktów WEFA SKLEP.WEFA.PL Zmieniarka cyfrowa / emulator zmieniarki AUDI MMI 2G złącze MOST – światłowód Cyfrowy emulator wyposażony w złącze optyczne – przeznaczony do instalacji w samochodach Audi z... W ofercie widzę, że mają kilka produktów tego typu, jest więc duża szansa by coś dla siebie dobrać. W moim przypadku i tak mam problem, bo w instrukcji montażu widzę, że moduł ten wpinają pod zmieniarkę, która jest w schowku. Ja w schowku nie mam nic. Mimo wszystko napiszę do nich, bo firma wydaje się być polska. Myślę, że pomogą z doborem i montażem. Edit: Po godzince otrzymałem odpowiedź, że moduł mogę bez problemu podpiąć pod CD Changer w panelu, a sam moduł umieścić w schowku.
Recommended Posts