Fololii Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Cześć, Wgrywając skrypt poprzez VCP odblokował mi gość sportowy licznik, lecz jest on wyskalowany do 8 tyś obrotów gdzie posiadając Diesel-a jest wyskalowany troszkę mniej;/ W układzie liczników Classic wszystko jest ok, obroty są bodajże wyskalowane do 6 tyś. Gość twierdził, że nie da się tego zmienić w sportowym liczniki lecz po ponownym research w internecie natknąłem się na taki link, gdzie normalnie gosc robi update zegarów a następnie koduje i jest sportowy układ w dobrze wyskalowanej wartości. Proszę o pomoc czy da się moją sytuacje jakoś przekodować (mam do dyspozycji VCDS) zostawiająć ten skrypt czy raczej nie. W przeciwnym razie czy mogę zrobić 1:1 jak na filmiku i będzie działać to poprawnie (pamiętając że miałem wczesniej puszczony skrypt na sportowe zegary mam tu na myśli czy mi przypadkiem licznik się nie zawiesi/wyłączy na amen) Z góry dzięki za odpowiedzi! Aktualnie: Docelowo jak bym chciał: Edytowane 2 godziny temu przez Fololii
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Rozwiązanie Opublikowano 2 godziny temu Dobrze, że uszanował moje życzenie o nierozpowszechnianiu poza forum bez podania źródła😀 https://a4-klub.pl/topic/479351-aktualizacja-softu-virtual-cockpit-w-audi-a4-b9/ Możesz, a nawet musisz zrobić aktualizację softu do wersji 0379 jeżeli chcesz na sport layout mieć obrotomierz wyskalowany do 6000 obr/min. Powodem tego jest fakt, że pierwsze S4 wychodziły z silnikiem benzynowym i starsze softy z początków produkcji nie przewidywały wersji S4 z silnikami Diesla (do 6000), które pojawiły się dopiero później, a z nimi nowsze wersje softów do nich dostosowane.
Fololii Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Temat rozwiązany, dokładnie przed chwilką ogarnąłem temat update softu VC pomógł! 😁
Rekomendowane odpowiedzi